Milo Vanhecke, gewezen voorzitter van de Vlaamse Studie en Vormingskring in Izegem, overleden

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Milo Vanhecke, één van de stichters en gewezen voorzitter van de Vlaamse Studie en Vormingskring overleed gisteren woensdag 6 januari thuis. Hij was 76 jaar. “Izegem verliest met Milo een warme man en een groot intellectueel”, zegt gewezen Vlaams Minister-president en nu Europees parlementslid Geert Bourgeois.

Milo Vanhecke werd geboren in Ruiselede op 18 november 1944. Zijn vrouw Lena Delaere baatte vele jaren de apotheek in de Burgemeester Vandenbogaerdelaan uit.

Milo was leraar Wiskunde en gaf meer dan 40 jaar (tot 2008) les aan het Lyceum Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen in Kortrijk. “De laatste 10 jaar van zijn professionele carrière was hij ook examinator bij de middenjury in Brussel, vrijwillig lesgever bij SINZ (thuisonderwijs bij chronisch zieke jongeren) en aan jong-adolescenten in het psychiatrisch centrum Sint-Jozef in Pittem”, zegt zijn zoon Bruno.

In 2003 werd Milo voorzitter van socio-culturele vereniging Vlaamse Studie en Vormingskring (VSVK) waarvan hij toen al 16 jaar lid was.

“Ons vader was sociaal geëngageerd en hield enorm van zijn sociale contacten in zijn uitgebreid netwerk in Izegem”, vervolgt Bruno. “Hij speelde ook mee in diverse cultuurwandelingen (onder andere de rol van bisschop in de kapel de Pélichy) en als organisator van toneelstukken voor mensen met en beperking (zijn dochter Janniek had een visuele beperking). Hij was vaak met de fiets op stap in Izegem om boodschappen te doen en een praatje met de mensen te doen. En zijn eigen zin voor (cynische) humor zal velen bijgebleven zijn.”

Beste vriend

Milo was een hele goede vriend van gewezen Vlaams Minister-president en nu Europees parlementslid voor de N-VA Geert Bourgeois.

“Met Milo verlies ik mijn beste vriend”, zegt Geert Bourgeois. “Wij vieren al meer dan 35 jaar samen oudejaar. Een ongelooflijk warme familieman, een man met vele vrienden voor wie zijn huis altijd open stond en voor wie hij graag kookte. Milo was een uitstekend wiskundeleraar, zeer geliefd bij zijn oud-leerlingen. Hij was ongelooflijk goed met de pen, een sociaal man, die veel jonge mensen hielp met hun studies. Hij was tot slot heel geëngageerd man, denk maar aan zijn voorzitterschap voor het VSVK. Izegem verliest een warme man en een groot intellectueel .”

Milo was de vader van Janniek, van Sofie die in 2007 de apotheek van moeder Lena overnam en van Bruno die arts is binnen het sportcentrum Sport R in AZ Delta Roeselare en ook nog hoofdarts bij Club Brugge.

De familie neemt in intieme kring afscheid van Milo in de Sint-Tillokerk in Izegem op maandag 11 januari om 10 uur. De dienst kan via streaming gevolgd worden via de link: https://depoorter.livestream.f.designer.eu met als inlogcode MiloVanhecke. Na de dienst wordt Milo naar zijn laatste rustplaats begeleid in de familiegrafkelder op de stedelijke begraafplaats aan de Reperstraat in Emelgem. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.