https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Michel Vannieuwkerke, voormalig uitbater van volkscafé De Bijeenkomst, overleden

Wijlen Michel Vannieuwkerke, hier samen met zijn levenspartner Pascale Lobelle, had nog maar net zijn pensioen ingezet. © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

In Sijsele en omgeving wordt geschokt gereageerd op het onverwachte overlijden van Michel Vannieuwkerke (62), tot voor kort uitbater van volkscafé De Bijeenkomst in de Dorpsstraat. “Ik ga hem ongelooflijk hard missen”, zegt zijn levenspartner Pascale Lobelle

Op zondag 18 juli is Michel Vannieuwkerke, de bekende voormalige uitbater van volkscafé De Bijeenkomst in Sijsele, onverwacht overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Michel werd nauwelijks 62. Hij had nog maar net zijn pensioen ingezet nadat hij een overnemer had gevonden voor het café. Zijn plots overlijden kwam als een schok aan bij al wie hem heeft gekend.

Michel beleefde zijn kinderjaren in Damme en als eerste job ging hij aan de slag in de cokesfabriek in Zwankendamme. “Daar werkte ik in ploegen en zo had ik veel tijd over om bij te klussen in de horeca”, zo vertelde Michel ons nauwelijks een jaar geleden toen hij aankondigde een overnemer voor het café te zoeken. Hij begon later een zelfstandige activiteit in de bouwsector, als vloerder meer bepaald.

In 1997 startte hij de uitbating van De Bijeenkomst in Sijsele, aanvankelijk nog in combinatie met zijn activiteit in de bouw maar vanaf 2007 fulltime. Michel toonde zich in al die jaren behoorlijk ambitieus met de zaak want die werd naar achteren uitgebreid, er kwam een terras bij, een vernieuwde keuken en een gerieflijk feestzaaltje. Hij schoolde zich zelfs bij met een koksopleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge om de vele groepen die hij ontving nog beter te kunnen soigneren.

Michel werd in de zaak de voorbije jaren bijgestaan door zijn partner Pascale Lobelle, die daarnaast ook in het onderwijs staat. Michel zou zich zeker niet gaan vervelen tijdens zijn pensioen, vertelde hij ons. Onder meer met fietsen en koken zou hij de vrijgekomen tijd aangenaam ingevuld weten. Het was hem dus niet gegund er lang van te genieten.

“Michel is om vier uur ‘s nachts opgestaan met heel erg zware hoofdpijn en is dan in coma gegaan. De ambulance heeft hem nog naar het ziekenhuis gebracht, waar een scan van zijn hoofd werd genomen. Daaruit bleek al snel dat er geen hulp meer kon baten”, vertelt zijn zwaar aangeslagen vriendin Pascale.

Fietstocht

“We zijn vier jaar een koppel geweest en voelden direct aan dat we voor elkaar waren voorbestemd. Wij vonden echt de rust en de liefde bij elkaar. Ik was altijd zo trots op hem omdat hij zo handig was in huis. Hij was trots op mijn werk met de kinderen op school. Michel had nog een fietsroute uitgestippeld die we samen zouden doen de dag dat hij gestorven is. Die gaan we nu met de familie nog doen. Hij beschouwde mijn kinderen als die van hem en had ook een heel goeie band met mijn eerste kleinkindje, net als met zijn plusdochter uit zijn vorige relatie en haar gezin. Wat gaan we hem allemaal heel hard missen.”

De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 24 juli in besloten kring in aula De Nachtzon in Maldegem. Het kan via livestream gevolgd worden via www.denachtzon.be. Aan de nabestaanden biedt de redactie van Brugsch Handelsblad haar oprechte deelneming aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten