Mensenketting als erehaag bij afscheid van zetelfabrikant André Ollevier

Als laatste eerbetoon werd langs de weg een mensenketting gevormd.© MPM
Als laatste eerbetoon werd langs de weg een mensenketting gevormd.© MPM
Redactie KW

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik vond dinsdag de uitvaartplechtigheid van gewezen zetelfabrikant André Ollevier (79) plaats. De uitvaart was te volgen via een livestream.

André Ollevier was de echtgenoot van Jacqueline Pauwels en is vorige week thuis overleden na een oneerlijk gevecht tegen een slepende ziekte. André was gedelegeerd bestuurder van maar liefst tien ondernemingen. Zijn levenswerk was sedert 1965 de zetelfabriek Confortluxe in de Menensesteenweg in Wervik.

Hij was iemand met een enorm doorzettingsvermogen en wilskracht.

De uitvaart was te volgen via een livestream. Nadien vormden mensen op weg naar de parkbegraafplaats uit respect een erehaag en weerklonk applaus. Aan de kerk en de parkbegraafplaats in de Hansbekestraat stonden telkens drie trucks van Confotrans. Sedert vorige week ook aan zijn woning in de Geluwesesteenweg. Op uitdrukkelijke vraag van de familie leidde priester André Monstrey de uitvaart. Hij is de gewezen pastoor van de basiliek van Dadizele en ging vorig jaar met pensioen.

Op de kist lagen heel veel prachtige bloemen. Ceo Lieven Decoene sprak namens de kinderen Rudy, Jimmy en Heidi. Willy Deleye uit Kruiseke was jarenlang directeur van Confortluxe en de rechterhand van André Ollevier. Hij bracht een heel mooi eerbetoon aan zijn ‘patron’.

Ook eersteprovincialer Eendracht Wervik was vertegenwoordigd.© MPM
Ook eersteprovincialer Eendracht Wervik was vertegenwoordigd.© MPM

Tot aan de Sint-Jorisstraat stonden mensen langs de straat. Ook verderop op de hoek van de Briekhoek- en Kasteelstraat stond een ruime groep. Ook eersteprovincialer Eendracht Wervik tekende present en bracht de geel-rode clubvlag mee. André Ollevier maakte de Tabaksploeg groot en was erevoorzitter. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.