Medestichter van de Globus Bazar Lendelede Gilbert Glorieux overleden

Wijlen Gilbert Glorieux. © IB
Redactie KW

Gilbert Glorieux, medestichter van Globus Bazar Lendelede, nu Handy Home Globus, overleed thuis op vrijdag 24 september. Hij was 82 jaar. Gilbert startte in 1967 met zijn broer Astère doe-het-zelfzaak Globus Bazar, nu Handy Home Globus, langs de Rijksweg in Lendelede.

Gilbert Glorieux werd geboren in Lendelede op 7 mei 1939. Hij was de echtgenoot van Bernadette Debusseré die in 2012 overleed.

Gilbert begon in 1967 met zijn broer Astère en hun respectievelijke echtgenotes de doe-het-zelfzaak ‘Globus Bazar’ langs de Rijkweg 35 in Lendelede. De zaak breidde in 1998 een eerste keer uit met 2.500 m² en vorig jaar met nog een keer 1.500 m². Sindsdien bedraagt de totale winkeloppervlakte 6.000 m².

Derde generatie Glorieux

De zaak kreeg toen ook de nieuwe naam ‘Handy Home Globus’ en wordt gerund door Patrick Glorieux (zoon van Astère en Maria), zijn vrouw Ria Bevernagie en hun zoon Sebastiaan, die al de derde generatie Glorieux is.

Gilbert en Bernadette hadden geen kinderen.

Zaterdag 1 oktober neemt de familie om 10.30 uur afscheid van Gilbert in de parochiekerk Sint-Blasius op het Dorpsplein in Lendelede. Daarna wordt hij begraven in het familiegraf op de gemeentelijke begraafplaats van Lendelede. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier