MC Free Riders in rouw na overlijden trouwe kompaan Rudi Dhaenens uit Maldegem

Wijlen Rudi Dhaenens.© PDV
Wijlen Rudi Dhaenens.© PDV
Piet De Ville

Leden en sympathisanten van motorclub Free Riders, met thuisbasis in Moerkerke, zijn in rouw na het plotse overlijden van hun kompaan Rudi Dhaenens. “Rudi stond altijd voor iedereen klaar”, zegt ‘secretary’ Geert Himpens. “De club was zijn leven.”

Op maandag 12 april moesten familie, vrienden en de leden en sympathisanten van Free Riders MC afscheid nemen van Rudi Dhaenens die overleed op nauwelijks 55-jarige leeftijd. Maldegemnaar Rudi Dhaenens was onder de motards als lid van Free Riders MC een bekend figuur. Zijn onverwacht overlijden, als gevolg van hartfalen, roept dan ook heel wat emotionele reacties op.

Hart van goud

“Een tiental jaar geleden kwam Rudi bij ons in de club terecht, eerst eerder als sympathisant”, zegt ‘secretary’ van de Free Riders Geert Himpens, die in de club als ‘Geuze’ wordt aangesproken. “Al snel bleek dat er in Rudi heel wat potentieel zat en na enkele maanden waagde hij de lange weg naar een volwaardig lidmaatschap. Rudi was al jaren vertrouwd met de motorwereld want voorheen was hij lid van de Meetjeslandse Motorclub.”

“Hij wilde echter een andere richting uit. Van het begin af toonde Rudi zich in de club als iemand die altijd voor iedereen klaar stond. Een kerel waar je op kon rekenen. Hij had echt een hart van goud en genoot dan ook groot respect. Sinds enkele jaren was hij ook de rechterhand bij de opbouw van ons jaarlijks ‘50 uren’ evenement in en rond ons clubhuis in Moerkerke.”

Brand

Rudi bleef echter niet van ongeluk bespaard. “Een viertal jaar geleden bleef zijn vriendin achter in een zware brand in hun woning. Een zware klap voor Rudi, die om den brode als arbeider bij de firma OPC in Eeklo werkte, maar hij krabbelde terug en hernam na enige tijd zijn leven in en buiten de club. “Wij hebben Rudi toen zo goed mogelijk opgevangen”, zegt Geuze.

“In zijn leven bleef Rudi niet van ongeluk gespaard” – Geert Himpens, MC Free Riders

“Daarvoor zijn we er ook als club: wij helpen onze leden door dik en dun. De club was voor Rudi echt zijn leven. Hij was trouwens ook onze vaste barbequeman in de club en was zo een toegewijd lid van ons kookteam. Bij onze evenementen en uitstappen speelde Rudi dus altijd een heel belangrijke rol. Door de coronacrisis stond het fysieke contact uiteraard op een lag pitje maar we hielden contact via de digitale weg.”

Afscheid

“Groot was dan ook onze verwondering toen we van Rudi zelf het bericht krijgen dat hij was getroffen door een hartaanval. Gezien hij het bericht zelf stuurde was zo goed als iedereen ervan overtuigd dat het wel goed kwam met Rudi. Dus je begrijpt wel dat de verslagenheid bijzonder groot was toen we maandagvoormiddag het slechte nieuws kregen dat Rudi het niet zou halen.Samen met de familie hebben we nog afscheid kunnen nemen alvorens hem te moeten laten gaan. Rudi is zo onze zesde ‘brother’ die we sinds het ontstaan van de club in 1985 verloren hebben.”

Rudi Dhaenens werd geboren in Eeklo in 1965. Hij laat dochter Lizzy en ouders Alex en Simonne Dhaenens-Ginneberge achter. Ook zijn zussen Rita en Els delen in het verdriet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.