https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Marthe Florizoone-Van Doren, echtgenote van stichter Melipark, is overleden

Marthe Florizoone-Van Doren op haar 99ste verjaardag. © (Foto MVQ)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Amper twee weken nadat ze met haar naaste familie haar 99ste verjaardag vierde is mevrouw Marthe Florizoone-Van Doren in Ieper overleden op 7 oktober. Zij was de echtgenote van en de sterke vrouw achter de stichter van het Meli Park, Alberic J. Florizoone, die al in 1992 overleed.

“Mama laat een heel grote leegte achter, ze heeft ons steeds allemaal samen gehouden”, zeggen haar kinderen Paul, Robert, Roland en Nicole. “Ze is zachtjes ingeslapen, omringd door al haar kinderen.”

Op haar 92ste werd mevrouw Florizoone naar aanleiding van de 15de verjaardag van Plopsaland nog feestelijk in de bloemetjes gezet. Ze is, samen met haar familie, de ontwikkelingen van Plopsa na de overname van Meli Park, van nabij blijven volgen. Dat kon ze perfect, want vanuit haar tuin, die grensde aan het attractiepark van Plopsa, bijna letterlijk de kabouters in de gaten houden. Ze zei toen: “Het lawaai van het attractiepark is hetzelfde gebleven, de achtergrond is hetzelfde gebleven… Ik zie de attracties die in gang gaan, en ik geniet van dat mooie uitzicht, samen met mijn vriendinnen. Blijven dromen is goed, en ik denk dat mijn overleden man nu mee geniet. Plopsa heeft wel voor een ander genre gekozen, maar het blijft een pretpark dat er alles aan doet om mensen plezier te laten beleven. Dat is wat blijft, en dus ben ik tevreden. Ik ben ook fier over mijn leven, het is de moeite waard geweest en ik zou zo herbeginnen!”

Haar huisarts, dokter Frans Buyse, vat het mooi samen: “Mevrouw Florizoone is een prachtig voorbeeld van hoe je mooi oud kunt worden. Wat haar vooral sierde was dat ze haar hele leven altijd eenvoudig is gebleven. Eenvoudig, maar wel kwam ze tot haar laatste dag altijd verzorgd en elegant voor de dag. Ze kon zich ook perfect aan nieuwe situaties aanpassen, zoals wanneer ze naar het verzorgingstehuis vertrok, maar ook weer een tijdje naar huis in De Panne kon, en dan weer moest terugkeren naar het verzorgingstehuis. Ze had een enorme positieve ingesteldheid. Ze was altijd tevreden, ze klaagde nooit over wat ze niet meer kon, maar was blij met alles wat ze nog wel kon.”

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 16 oktober om 11 uur in de OLV-kerk in De Panne. De dienst kan gevolgd worden via vimeo.com/event/1371918/3729057007.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.