Marcel Rosseel, oud-voorzitter White Star, overleden

Redactie KW

Marcel Rosseel is op 85-jarige in Oostende overleden. Hij werd op 15 januari 1934 in Brugge geboren. Tien jaar geleden verloor hij zijn echtgenote Elfrieda Claeys.

Marcel was de papa van stadsdirecteur Johan Rosseel en Katrien De Zutter, van Lut Rosseel en Patrick Lancksweerdt en van Bea Rosseel. Zijn kleinkinderen zijn Adriaan en Karen Van Doorslaer, Somon en Hannah Goetghebeur, Jacoba en Pieterjan Dens, Ruben en Heleen Peleman, Lode en Claire De Keyser, Bruno en Kaat Germonpre, Emma en Judith. Marcel was de overgrootvader van Helena, Hektor, Miel, Maud en Arvid.

In Oudenburg zal Marcel vooral in de herinnering blijven voor zijn engagement voor voetbalclub White Star. Hij voetbalde er zelf van 1950 tot 1960. In 1976 werd hij voorzitter van de club en bleef dat tot 1995. “Papa heeft een heel mooie tijd meegemaakt. De jaren dat KV Mechelen hier onder voorzitter John Cordier kwam spelen”, vertelt zoon Johan. “Het waren ook de gouden tijden voor clubs die grote transfers konden bewerkstelligen, zoals toen White Star Christophe Lauwers die aan Cercle Brugge kon verkopen.”

Beroepshalve werkte Marcel Rosseel, ingenieur van aan de kant van de arbeiders. Vandaar wellicht ook zijn engagement bij ACW”, schetst Johan Rosseel zijn overleden papa.

Marcel Rosseel was ook een tijd politiek actief. Van 1970 tot 1973 was hij raadslid bij de COO, nu OCMW en de volgende drie jaar gemeenteraadslid. “Hij trok destijds met Jos Van Der Perre naar Brussel om met de fusies het stuk Oudenburg over de vaart te redden zodat het niet bij Oostende werd ingelijfd”, weet Johan nog.

De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.