Marc Poleyn (79) gestorven tijdens wandeling

©Geert Vanhessche (Foto GF)
©Geert Vanhessche (Foto GF)
Redactie KW

Dinsdagavond stierf Marc Poleyn tijdens het maken van een wandeling. Marc was een gekend figuur in Zwevegem.

Dinsdagnamiddag, even na 16 uur, maakte Marc Poleyn uit Zwevegem een wandeling langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. Daar ging hij geregeld wandelen. Een 100-tal meter voor het sas in Moen zakte hij echter in elkaar. De sluiswachter en een wielertoerist snelden ter hulp en begonnen met de reanimatie, later overgenomen door ambulanciers en de mensen van het MUG-team. De brandweer kwam ter plaatse om met een scherm de reanimatie aan het zicht te onttrekken. Alle hulp was tevergeefs, Marc stierf ter plaatse aan een hartfalen.

Marc Poleyn is zeker geen onbekende in Zwevegem. In 1967 nam hij de kolenhandel van zijn ouders over en begon naar vaste brandstoffen ook met de verkoop van vloeibare brandstoffen. Vele Zwevegemnaren hadden vaal zijn tankwagen voor de deur staan voor de bevoorrading van mazout. In 2000 na zijn zoon Peter het het bloeiende bedrijf over.

Marc was jarenlang een actief bestuurslid van Feestcomite Kappaert. Hij nam er als koersdirecteur de organisatie van de wielerwedstrijd voor juniores voor zijn rekening. Hij was ook bestuurslid van NEOS Groot-Zwevegem.

Marc was de levenspartner van Jenny Vanpanteghem. Naast zijn zoon Peter, laat hij ook nog een dochter Sabine achter en zeven kleinkinderen achter.

Door de huidige coronamaatregelen zal de plechtige uitvaartliturgie in besloten kring plaatsvinden in de Maria-Bernardakerk in Zwevegem-Knokke op dinsdag 22 december om 10u30. De dienst kan via facebook live ‘kerk in Zwevegem’ gevolgd worden

Een laatste groet aan Marc kan gebracht worden in het funerarium Messiaen, Blokellestraat 157a in Zwevegem, iedere werkdag van 15u30 uur tot 18u30 uur en op zaterdag van 14u30 tot 16u30.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier