Mama van overleden baby Omélie uit Eernegem vindt verloren ketting met as van zoontje terug

Alexandra liet een kettinkje maken met de as van haar zoontje in verwerkt, maar verloor die woensdag. Ze is nu op zoek naar de vinder. © JRO/gf
Redactie KW

Eind augustus vorig jaar verloor Alexandra Bouckhuyt (24) uit Eernegem haar zoontje Omélie. Het jongetje stierf tijdens een middagdutje bij de onthaalmoeder, amper acht maanden oud. Het onderzoek naar het overlijden loopt nog steeds. Alexandra liet een kettinkje maken met de as van haar zoontje in verwerkt, maar verloor die woensdag. Donderdagavond meldde ze dat de ketting teruggevonden werd.

“Voor mij was het enorm belangrijk, dus de opluchting is groot”, zegt Alexandra. De vrouw merkte donderdagochtend op dat het hangertje niet meer rond haar nek hing. Ze zocht het hele huis af, maar zonder resultaat. “Ik contacteerde iedereen waar ik woensdag contact mee had, maar ook daar werd het hangertje niet gevonden”, vertelt Alexandra. De vrouw bleef zoeken en vond de ketting uiteindelijk terug in haar eigen tuin. “Het was in het gras gevallen, maar omdat het zo klein is, vonden we het pas na veel zoeken terug”, aldus de vrouw. “Het hangertje met de as van Omélie is voor mij emotioneel van heel grote waarde. De opluchting is dus groot.”

(MM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.