Mama van betreurde François Sterchele overleden aan coronavirus

Marleen Boonen, de mama van de betreurde François Sterchele, overleed aan de gevolgen van het coronavirus. © foto Club Brugge

Marleen Boonen, de mama van de betreurde voormalige voetballer François Sterchele, is overleden, zo bevestigde Club Brugge zondag. Volgens Belgische media lag ze al enkele dagen in het ziekenhuis en is ze daar zaterdagavond overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

De spits van Club Brugge en viervoudige Rode Duivel verloor op 8 mei 2008 het leven nadat hij op E34 richting Knokke ‘s nachts van de baan ging met zijn Porsche en tegen een boom belandde. Sterchele, 26, was op slag dood.

Om de herinnering aan haar zoon levendig te houden schreef Boonen een boek met de titel “A toi, mon fils, mon étoile…” (voor jou, mijn zoon, mijn ster). Boonen zette zich na het overlijden van haar zoon ook nog fel in voor de vereniging ‘François Sterchele, rêve des enfants’, een organisatie die zieke kinderen bijstaat.

In het Brugse Jan Breydelstadion wordt tot op heden in de 23e minuut geapplaudisseerd, als eerbetoon aan de betreurde spits, die met het rugnummer 23 speelde.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier