Vermoorde man aangetroffen in leegstaand Oostends pand, dader probeerde slachtoffer in brand te steken

Het hele gebouw werd grondig doorzocht.© BB
Het hele gebouw werd grondig doorzocht.© BB
Redactie KW

In een leegstaand pand in de Koninginnelaan in Oostende is donderdagmorgen een lijk aangetroffen. Politie, parket en labo kwamen ter plaatse en er is een onderzoek gestart. “Het gaat om een gewelddadig overlijden. De onderzoeksrechter werd dan ook gevorderd voor moord”, meldt het parket. Een verdachte is opgepakt voor verhoor.

Het waren enkele werkmannen die het lichaam donderdagmorgen even na zeven uur in de kelder van het gebouw in de Koninginnelaan in Oostende vonden. Het gaat om een leegstaand gebouw dat binnenkort onder de sloophamer gaat. Het werd wellicht door verschillende illegalen gebruikt als slaapplaats. Maar woensdagnacht moet er ruzie ontstaan zijn. En dat bekocht één van de aanwezigen met zijn leven. De werkmannen verwittigden de politie en voor de toegesnelde agenten was meteen duidelijk dat er sprake was van een misdrijf. Het slachtoffer vertoonde namelijk verschillende snijwonden. Er was zelfs geprobeerd om zijn lichaam in brand te steken.

Grondig onderzoek

De politie stelde een perimeter in en verwittigde het parket. Het afstappingsteam – de mannen en vrouwen in witte pakjes – kwam ter plaatse. Zij doorzochten het hele gebouw en de omliggende werf zeer grondig. Alles werd er van dichtbij bekeken en onderzocht. Ze deden dat zowel in als rond het leegstaande pand. De speurders waren daar meerdere uren mee bezig.

Sans papiers

Omdat het slachtoffer met geweld om het leven was gebracht, werd ook meteen een onderzoeksrechter gevorderd voor moord. Er kwam al snel een verdachte in het vizier. Uit de eerste vaststellingen bleek namelijk dat het om een incident tussen mensen zonder papieren ging. Volgens onze informatie is de verdachte in kwestie een Ethiopische man, die ook illegaal in het land verblijft. De speurders gingen dan ook meteen op zoek naar de verdachte. Die kon omstreeks 16 uur ook aangetroffen worden. “Er werd een verdachte opgepakt voor verhoor”, aldus het parket in een mededeling. “Het gaat om een man, maar verdere gegevens over zijn identiteit worden voorlopig niet vrijgegeven.”

In brand

Donderdagavond werd nog een autopsie op het lichaam uitgevoerd. De resultaten daarvan zijn echter nog niet bekend. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek werden snijwonden op het lichaam van het slachtoffer teruggevonden. Het was echter niet meteen duidelijk of die van een mes afkomstig waren. Daarnaast was ook geprobeerd om het lichaam in brand te steken. Wellicht in een poging om alle sporen en misschien ook de moord zelf uit te wissen.

Ondertussen gaat het onderzoek volop verder. Wellicht zal de verdachte ook eerstdaags voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die zal dan over zijn aanhouding moeten beslissen. Maar wat de man precies over de feiten heeft verklaard, is niet helemaal duidelijk. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.