Lichaam van Aziatische man aangespoeld op strand van Knokke-Heist

Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Op het strand van Knokke-Heist is vrijdagochtend een lichaam aangetroffen. Dat bevestigt de lokale politie. De identificatie van het slachtoffer is volop bezig, het is nu al bekend dat het om een Aziatische man gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het aangespoelde lichaam werd omstreeks 8.30 uur opgemerkt op de grens van Heist en Zeebrugge. “Over de omstandigheden kunnen we vooralsnog weinig kwijt. Het onderzoek is volop bezig”, klinkt het bij de politie van Knokke-Heist. Nu is al bekend dat het om een man van Aziatische origine gaat. Hij had geen identiteitspapieren op zak. Verder onderzoek zal meer duidelijkheid moeten brengen over zijn identiteit. Er zal ook een autopsie uitgevoerd worden.

Een van de mogelijkheden is dat het gaat om een van de vermiste transmigranten die een tijd geleden de oversteek naar Groot-Brittannië probeerden maken vanuit Calais, maar in de problemen kwamen. De politie doet daar evenwel geen uitspraken over en laat verstaan dat alle onderzoekspistes open zijn.

“In verband met het lichaam op het strand van Heist heeft de autopsie uitgewezen dat de man door verdrinking om het leven kwam”, laat het parket zaterdag weten. “Hij kon nog niet geïdentificeerd worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.