https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kortrijkse architect Johan Rodenbach (89) overleden

Wijlen Johan Rodenbach. © NM
Noël Maes

De Kortrijkse architect Johan Rodenbach is op 30 augustus kort na zijn 89ste verjaardag overleden in wzc Pottelberg waar hij sinds vier maanden verbleef. Zijn echtgenote Regine Coornaert woont er op een serviceflat. Zijn eerste echtgenote Martine Debels verloor hij op jonge leeftijd in 1972.

Johan Rodenbach is op 21 augustus 1932 in Kortrijk geboren en stamt uit een bekend geslacht. Zijn vader Georges had een textielbedrijf in de Gentsesteenweg. Zijn zus Isabelle was de eerste echtgenote van industrieel Baldewijn Steverlynck. Johans grootvader Boudewijn was een broer van de bekende dichter Albrecht Rodenbach. Ook met de stichters van de bekende Roeselaarse brouwerij is er verwantschap.

Johan volgde middelbaar onderwijs in het Jezuïetencollege in Aalst en volgde daarna de opleiding tot architect in Gent. Hij realiseerde vooral villabouw en flatgebouwen. Hij was ook urbanist en gerechtsexpert. Vroeger woonde hij in de Sint-Margriet-Houtemlaan en een vijftiental jaar op een flat in de Minister Tacklaan. Destijds was tuinieren zijn grote ontspanning: hij kweekte zowel groenten als bloemen en hield ook allerlei dieren zoals kippen en konijnen. Ook was hij liefhebber van klassieke muziek, met een voorkeur voor Bach. Hij was ook ere-reserveluitenant en Ridder in de Kroonorde.

Zes kinderen en veertien kleinkinderen

Johan Rodenbach was vader van zes kinderen, de vier oudste uit zijn eerste huwelijk: priester Alexander (lid van de gemeenschap Moeder van Vrede in Gistel), Peter (Oostrozebeke), Bruno (Sint-Lodewijk-Deerlijk), Patricia (Sijsele), wijlen Francis (gewezen gemeenteraadslid in Kortrijk) en Boudewijn (Marke). Hij had 14 kleinkinderen. De geboorte van zijn twee eerste achterkleinkinderen, die op komst zijn, heeft hij niet meer mogen meemaken.

De uitvaartplechtigheid heeft in besloten kring plaatsgehad in de Verrijzeniskerk in Kortrijk.

(NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten