Knokke-Heist opent rouwregister voor burgemeester Leopold Lippens

Burgemeester Leopold Lippens overleed op 79-jarige leeftijd.© GF
Burgemeester Leopold Lippens overleed op 79-jarige leeftijd.© GF
Redactie KW

Naar aanleiding van het overlijden van burgemeester Graaf Leopold Lippens heeft het schepencollege in zitting van zaterdag 20 februari 2021 een rouwperiode afgekondigd die duurt tot zaterdag 27 februari 2021 om 12 uur. Tot dan blijven alle vlaggen in de gemeente halfstok hangen.

Het gemeentebestuur wenst iedereen de mogelijkheid te geven zijn medeleven en steunbetuigingen neer te pennen in een rouwregister. Hiervoor wordt in de eerste plaats een online rouwregister gepubliceerd.

Indien gewenst kunnen burgers ook hun blijken van medeleven delen in fysieke rouwregisters op volgende locaties:

Stadhuis Knokke (ingang zuidkant) op het Alfred Verweeplein, het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein, cultuurcentrum Sc harpoord, Infokantoor van de dienst Toerisme Knokke op het Lichttorenplein, de Sint-Niklaaskerk Westkapelle en de Sint-Vincentiuskerk in Ramskapelle.

Al deze locaties zijn toegankelijk van maandag 22 februari tot vrijdag 26 februari telkens van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. Het Cultuurcentrum Scharpoord en het infokantoor van Toerisme zijn ook open op zaterdag 27 februari van 10 tot 12 uur. Het tekenen van het rouwregister op deze fysieke plaatsen zal op een veilige manier georganiseerd worden. Toch raadt het gemeentebestuur aan om gebruik te maken van het online register omwille van de coronamaatregelen.

Minuut stilte

Op vrijdag 26 februari 2021 stipt om 12 uur wordt in het stadhuis op het Alfred Verweeplein en op diverse andere locaties in de gemeente 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de burgemeester. De vrijdagmorgen is het moment waarop Graaf Leopold Lippens altijd met zijn schepenen samenkwam om er het college voor te zitten.

Het gemeentebestuur doet een oproep aan de hele bevolking om de 1 minuut stilte te respecteren. Om 12.01 uur zal de Hulpverleningszone in de Brandweerstraat de sirenes van hun voertuigen laten loeien en worden in alle kerken ook de klokken geluid ter nagedachtenis van Burgemeester Leopold Lippens.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.