Jos uit Ardooie overlijdt op terugvlucht van Tenerife naar huis

Redactie KW

Jos Wautelet uit de Beverensestraat overleed woensdagavond 10 november om 17.45 uur tijdens een terugvlucht van Tenerife naar Charleroi. Jos zat naast zijn vrouw Christa Afschrift. “We zaten hand in hand toen ik plots zijn hartslag niet meer voelde”, zegt Christa. Jos was 72 jaar.

“Jos en ik gingen sinds hij in 2015 met pensioen ging ieder jaar een keer naar Tenerife”, aldus Christa (63). “Na een mindere coronaperiode besloten we er nog eens 3 weken te blijven. Tenerife omdat we daar een goed ziekenhuis hadden waar hij als nierpatiënt naar de nierdialyse kon. Maar tijdens ons verblijf werd Jos steeds zieker en ik besloot om onze vakantie in te korten met 5 dagen. Ik regelde de terugvlucht en medische assistentie om hem na aankomst in Charleroi onmiddellijk naar spoed over te brengen. Niemand verwachtte dat Jos op het vliegtuig zou overlijden. Maar driekwartier vóór we in Charleroi zouden landden stierf hij in mijn armen. Ik kon hem gelukkig nog troosten, kussen… tot het plots stil werd en ik zijn polsslag niet meer voelde…”

Christa en Jos keerden terug uit Tenerife met een TUI-vlucht. “En Jos en ik zijn op die terugvlucht enorm goed opgevangen door de ‘chef de cabine’ Maxim, die voortdurend kwam checken hoe het met Jos was gesteld. Op de luchthaven kwam dan de noodzakelijke gerechtelijke procedure op gang die gebruikelijk is bij een overlijden op het vliegtuig.”

24 jaar

Jos is afkomstig van Antwerpen en was tot aan zijn pensioen in 2015 algemeen directeur van OBO Bettermann België in Aartselaar, een Duits bedrijf dat elektrotechnische materalen produceert. “We leerden elkaar 24 jaar geleden kennen via ons beider werk. Het bedrijf van Jos leverde elektrotechnische materialen aan mijn bedrijf in industriële elektriciteit Afschrift in de Gapaardstraat in Ardooie (in december bestaat het bedrijf 75 jaar). Onze eerste kennismaking was een échte ‘coup de foudre’. Jos is ook naar Ardooie komen wonen.”

Veel te vroeg

“Veel tijd om te genieten van het leven kregen we na Jos zijn pensioen in 2015 jammer genoegd niet meer. Op 24 augustus van datzelfde jaar moest hij al een eerste keer naar de nierdialyse in het UZA en het jaar erop onderging hij 9 operaties. Maar Jos was geen klager. Op de nierdialyse in het AZ Delta in Roeselare was hij een graag geziene figuur. Maar vooral de ziekte van Alzheimer was onze grootste vijand. Jaar na jaar takelde hij fysiek en mentaal af. Ik stopte vorig jaar met werken om hem fulltime te verzorgen. Maar in die korte tijd hebben we goed geleefd en intens samen geweest.”

Jos was de vader van Filip en Kristof.

Er werd dinsdag 16 november afscheid genomen van Jos in de aula van Viaene – Vinckier in Tielt. Na de crematie kreeg zijn asurn een mooie plaats bij Christa thuis.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.