Jongeman dood aangetroffen in woning in Diksmuide, politie gaat uit van verdacht overlijden

In een rijwoning aan de Woumenweg werd het levenloze lichaam van een man aangetroffen.© Jelle Houwen
In een rijwoning aan de Woumenweg werd het levenloze lichaam van een man aangetroffen.© Jelle Houwen
Redactie KW

In een rijwoning langs de Woumenweg ter hoogte van de Tuinwijk in Diksmuide werd maandagochtend 19 april het levenloze lichaam aangetroffen van een 34-jarige man. Omdat de doodsoorzaak onduidelijk is, gaat de politie uit van een verdacht overlijden.

De omstandigheden van het overlijden zijn nog erg onduidelijk. Het was de moeder van het slachtoffer die in de loop van de ochtend langsging bij haar zoon en hem levenloos in de woning aantrof. Ze belde onmiddellijk de hulpdiensten toen ze de man niet wakker kreeg.

Geen medische oorzaak

Een ambulance en MUG kwamen toegesneld maar de MUG-arts kon enkel het overlijden van de man vaststellen. Er kon echter niet meteen gevonden worden waaraan de man gestorven zou zijn of geen medische oorzaak vastgesteld worden. Daarom gaat de politie op dit moment uit van een verdacht overlijden.

Het parket werd verwittigd en die stuurde een wetsdokter en het labo van de federale gerechtelijke politie (FGP) ter plaatse. Zij waren enkele uren in de weer om mogelijke sporen te zoeken. Daarna werd het lichaam opgehaald door de begrafenisondernemer die even verderop in de Woumenweg zit.

Autopsie moet duidelijkheid scheppen

Een autopsie zal mogelijk meer duidelijkheid verschaffen over de doodsoorzaak, er waren alvast niet meteen uitwendige verwondingen te zien. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.