https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jonge Maldegemnaar bezwijkt op grasmat tijdens voetbalwedstrijd

Wijlen Jens De Smet. (Foto JPV)
Stefan Vankerkhoven

Maldegemnaar Jens De Smet (27) is vorig weekend plots overleden, nadat hij onwel werd tijdens een voetbalwedstrijd van cafévoetbalploeg FCC Filosoof in Eede. Hij was een bekend figuur in de Meetlandse voetbalwereld.

Jens De Smet werd op 27 september 1993 in Brugge geboren, in het AZ Sint-Lucas in Assebroek. Hij groeide op in Balgerhoeke, studeerde aan het Atheneum van Maldegem en woonde met zijn vriendin Annelies Standaert samen in de Maldegemse deelgemeente Donk. Hij werkte bij Victor Buyck Steel Construction.

Raadsel

Jens was de jongste zoon van Frank De Smet uit Sint-Margriete, die nog twee andere zonen heeft. Jens’ broer Arne speelde nog bij AA Gent en Club Brugge. “Ook voor Jens was voetbal een passie”, zegt zijn zwaar aangeslagen vader Frank De Smet, die ontroostbaar is omdat hij zijn kind moet begraven.

Iets wat een ouder nooit hoort te doen. Wanneer de uitvaart plaatsvindt, is nog niet geweten. Want het lichaam van Jens is nog altijd niet vrijgegeven. Eerst dient nog een autopsie te gebeuren om de precieze doodsoorzaak te bepalen.

Geen hartproblemen

“Jens had geen ziekte, noch hartproblemen. Het is een raadsel warom hij plots onwel werd tijdens een voetbalmatch”, zegt vader Frank De Smet.

Jens’ ploeggenoten van FCC Filosoof probeerden hem nog te reanimeren, nadien namen de hulpdiensten het over. Maar Jens De Smet overleed in het ziekenhuis in Brugge.

Witte merel

Jens speelde in zijn jeugdjaren bij AA Gent, nadien bij onder andere FC Moerkerke, KSK Maldegem, KVV Zelzate, FC Kleit, Akkers Middelburg en VK Adegem.

Bij FC Moerkerke werd hij een vijftal jaren geleden aanzien als een ‘witte merel’: hij scoorde 19 keer in elf wedstrijden. De voorbije jaren speelde hij voor het plezier in cafévoetbalploeg FCC Filosoof, met Eede als thuisbasis.

Aan de diepbedroefde familie bieden wij onze oprechte blijken van deelneming aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.