https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jean-Marie Carpentier op 51-jarige leeftijd overleden na ongelijke strijd tegen ziekte

Jean-Marie Carpentier werd amper 51 jaar. © gf
Redactie KW

Jean-Marie Carpentier (51) is op vrijdag 23 juli overleden. Hij verloor uiteindelijk, na een moedig verweer, de ongelijke strijd tegen zijn ziekte. Jean-Marie was gekend als een sportieve en culturele duizendpoot in Langemark-Poelkapelle. Overal liet hij sporen na van zijn enorme en vooral onbaatzuchtige inzet.

Jean-Marie Carpentier was niet iemand die spurtte voor de eer. Liever zette hij zich vanop de achtergrond in. Bij vele verenigingen en organisaties kan men positieve sporen terugvinden van Jean-Marie’s inzet. Vroeger in het schoolcomité, bij de Langemarkse voetbalploeg VKLP en als voorzitter van het Sint-Juliaanse kermiscomité.

Enkele jaren geleden werd hij door deze krant ook genomineerd voor de titel van Krak van zijn gemeente. Het hoge aantal stemmen dat hij daarmee behaalde, toont aan hoe geliefd hij was. Hij was vooral fier op zijn koersende zoon Jari en toen die koos om met een eigen fietsenwinkel te starten, stond Jean-Marie als eerste klaar om alles in orde te krijgen.

Zelf was hij ook een verwoed fietser en wielerliefhebber die niet enkel regelmatig fietste, maar ook jaarlijks als organisator van de Sint-Juliaanse wielerwedstrijd, met de kermis, naar voor trad. Jean-Marie is ons véél te vroeg ontvallen. Hij laat zijn echtgenote Angelique Barthier, zijn dochter Elise en vriend Sebastien en zoon Jari en vriendin Chloé na.

Groot scherm voor begrafenis

Op zaterdag 31 juli wordt om 10 uur, volgens de geldende coronarichtlijnen, van Jean-Marie afscheid genomen. Na de dienst volgt de begrafenis van de asurn in het urnenveld op de gemeentelijke begraafplaats in Sint-Juliaan. Voor hen die niet in de kerk de dienst kunnen volgen, wordt een groot scherm voorzien in de Hazebrug of in de turnzaal van de school.

(RB/Rouwcenter Hessel Ieper)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.