https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jan Claeys (77) van Westburo Wervik is niet meer

© Serenity Wervik
© Serenity Wervik
Redactie KW

In het AZ Delta in Roeselare is Jan Claeys (77) uit Wervik overleden. Samen met zijn echtgenote Raymonde Desmet baatte hij bijna 40 jaar lang halfweg de Duivenstraat de winkel Westburo uit.

Jan Claeys begon als verkoper bij de firma nv Kling in Wervik en leerde zo de branche kennen. Na zijn uren verkocht hij schrijf- en rekenmachines. Lang geleden begon hij met een winkel naast toen bloemen De Reuck. Westburo verhuisde naar een winkelpand van Emile Delporte zaliger.

Bekende winkel in Tabaksstad

Westburo was een welbekende winkel gespecialiseerd in onder meer schoolgerief, kantoormeubilair en computers. Het was in de Tabaksstad een van de grootste winkelruimtes. In de loop van 2010 was er een totale uitverkoop en werd de winkel Westburo verkocht aan het OCMW. Het Vrouwencentrum verhuisde van een rijwoning in de Donkerstraat naar het veel ruimer gewezen winkelpand waar tweedehandskleding wordt verkocht en activiteiten plaatsvinden.

Jan was de vader van twee dochters Ingrid en An. Er zijn daarnaast zes kleinkinderen. Jan groeide op in een kroostrijk gezin van acht kinderen. Begin dit jaar overleed zijn oudste broer Michel. (EDB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten