Iepers plein plots onder de rook voor uitvaart Club-supporter

© (Foto TP)
Redactie KW

In Ieper was woensdag plots een grote rookwolk te zien vanop het Vandenpeereboomplein. De rook was afkomstig van Bengaals vuur, dat massaal werd ontstoken door een grote schare Club-supporters als eerbetoon voor de overleden Ieperling Miguel Depinois (50), die zelf een fervent supporter was van Club Brugge.

De uitvaart vond plaats in de Sint-Maartenskathedraal om 10 uur. De familie, vrienden en kennissen van de man verzamelden vooraf aan het nabijgelegen café De Zwarte Leeuw aan de Boezingepoortstraat, die voor de gelegenheid werd afgezet met een nadar. In het café was een rouwhoek ingericht. Na de dienst in de kathedraal verzamelden de mensen buiten op het Vandenpeereboomplein en vormden een grote erehaag.

Er werd ook een spandoek bovengehaald met het opschrift ‘Legends Never Die’, ‘RIP Miguel’, de postcode van Ieper en het stamnummer van Club Brugge. Er klonk applaus en het lied You‘ll Never Walk Alone werd gescandeerd terwijl de lijkwagen het Vandenpeereboomplein verliet richting Elverdingestraat. Na het eerbetoon verzamelden heel wat supporters opnieuw aan café De Zwarte Leeuw. (TP)