Howest-docente Michèle Nolf (58) uit Marke is overleden

Wijlen Michèle Nolf. © NOM
Noël Maes

In het AZ Groeninge in Kortrijk is vorige zondag 17 oktober Michèle Nolf overleden. Ze woonde in de Marktstraat in Marke en was de partner van Victor Maduakolam. Ze was bekend als docente bij Howest.

Michèle Nolf is op 25 mei 1963 in Kortrijk geboren. Ze groeide in Marke op waar wijlen haar vader Willy aannemer was en waar haar moeder nog woont. Ze werd licentiate Germaanse talen aan UGent.

Eerst werkte ze een tijdje bij het toenmalige ABOS (Ontwikkelingssamenwerking) in Brussel. Eind de jaren 80 werd zij medewerkster voor de Kortrijkse editie van De Weekbode (nu Krant van West-Vlaanderen). Ze is daarna ook enkele jaren editieredacteur geweest.

Vanaf de jaren 90 was ze in dienst van Hiepso (nu Howest), eerst als docente Nederlands-Duits. Nadien is ze het gezicht geweest van de opleiding pers en voorlichting (nu de bacheloropleiding journalistiek).

Liefde voor de taal

“Haar liefde voor de taal en voor het lesgeven maakte haar erg geliefd bij haar studenten”, zegt Ronald Bastiaens, opleidingsdirecteur Howest Kortrijk. “Ze leerde hen de kunst van het eenvoudig schrijven en communiceren. Ze lanceerde ook opleidingen voor internationale Erasmusstudenten.”

Later was ze actief binnen de dienst communicatie van Howest. Tot ze in 2019 getroffen werd door een ongeneeslijke ziekte. De jongste drie weken was ze in het ziekenhuis opgenomen en heeft ze de strijd moeten opgeven.

Het afscheid heeft plaats in de aula Leiekant in Marke op vrijdag 22 oktober om 11 uur. (Begr. Planckaert/Sereni)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.