Honderden motoren brullen een laatste keer voor garagist, die uit het leven stapte

Een colonne van honderden sportwagens, crossauto’s, vrachtwagens en tractoren... Een mooi laatste eerbetoon aan Mayckel.© foto TP
Een colonne van honderden sportwagens, crossauto’s, vrachtwagens en tractoren... Een mooi laatste eerbetoon aan Mayckel.© foto TP
Redactie KW

De wanhoopsdaad van Mayckel (27) kwam hard aan bij de leden van zijn grote familie. Zij leggen de oorzaak onder meer bij de coronamaatregelen, die een grote impact hadden op zijn recent opgerichte droomgarage. Zijn vrienden brachten hem zaterdagavond een luidruchtig eerbetoon met honderden motoren. “De versoepelingen kwamen net te laat voor Mayckel.”

Een colonne van honderden sportwagens, crossauto’s, vrachtwagens en tractoren jaagden de decibels de hoogte in aan het ouderlijk huis van de betreurde Mayckel Cauwera (27). Zijn vader en broer lieten op hun beurt Mayckels lievelingsmotor, een groene Kawasaki, luid brullen op de oprit.

“We hopen dat Mayckel het gehoord heeft, want motoren waren zijn grote passie”, zucht mama Kathleen (55), die de omstaanders zwarte mondmaskers aanbood. “Mijn zoon dacht dat hij niet zoveel vrienden had, maar kijk eens. Sommigen mensen, die ik nog nooit gezien had, kwamen me vertellen dat ze met Mayckel het grootste plezier van hun leven beleefden. We zijn iedereen dankbaar voor de steun. Zo’n verdriet kan je niet alleen dragen.”

Lessen uit trekken

De indrukwekkende colonne passeerde eerst aan de woonplaats van Mayckel in de naburige Ieperse deelgemeente Vlamertinge. “Mayckel was een familiemens”, klinkt het bij zijn broer en twee zussen. “Het is meer dan een jaar geleden dat we nog eens allemaal samen waren, op de doop van zijn petekindje Ily op 25 januari. De versoepelingen van de coronamaatregelen kwam net te laat voor Mayckel, die nood had aan sociaal contact.”

Op bijeenkomsten en feestjes bloeide hij helemaal open en hij probeerde overal bij te zijn. Vlak voor de uitbraak van de coronacrisis werd zijn droom werkelijkheid: een eigen garage. Zijn zaak draaide goed, tot de verkoop kelderde door… corona. Autocrossen, snelle motoren, Mayckel had nergens bang van, behalve van zijn donkere gedachten en de eenzaamheid.

“Mijn zoon is gestorven aan corona. Niet aan het virus, maar door de maatregelen. Ons hart is gebroken, omdat we hem op zo’n jonge leeftijd moesten loslaten”, treurt papa Martin (58). “Had Mayckel maar sneller hulp gevraagd en blijven praten over zijn problemen… Hopelijk trekken andere mensen en de samenleving hier lessen uit, dan is zijn dood niet voor niks geweest.”

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be .

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.