Harelbeeks fractieleider van Open VLD+ Wouter Boeckaert overleden

Wouter Bouckaert moest noodgedwongen even op de pauzeknop drukken als gemeenteraadslid. © LO
Redactie KW

Wouter Bouckaert uit Harelbeke is zondagochtend overleden op 49-jarige leeftijd na een slepende ziekte. Hij was zaakvoerder van vastgoedkantoor Eigen Dôme en zetelde als fractievoorzitter van de oppositiepartij Open VLD+ in de Harelbeekse gemeenteraad.

Verschillende partijgenoten halen naar aanleiding van het nieuws herinneringen op. Wouter kampte al een tijdje met gezondheidsproblemen, toch was hij tot enkele maanden geleden nog heel actief in de lokale politiek van zijn thuisstad. Eind oktober liet hij zich nog horen via sociale media, waaruit bleek dat hij overtuigd was dat hij snel weer ‘op het veld’ zou staan.

“De wereld is weer een warme persoon kwijt”, zegt voormalig schepen Michaël Vannieuwenhuyze. “En niet zomaar iemand, maar Wouter… Wouter, die zich altijd ten volle gaf, die altijd voor alles en iedereen klaar stond, de drijvende kracht achter zoveel, een ondernemer, liefdevolle papa en een ‘leutemaker’ eersteklas, maar vooral een warm persoon en een goede vriend. De wereld draait door, maar zal nooit meer hetzelfde zijn zonder jou.”

Wouter Bouckaert laat een echtgenote en twee kinderen achter. In het verleden maakte hij ook deel uit van oudercomité De Wingerd in Bavikhove, was hij gedelegeerd bestuurd van vzw WeWare4U, dat assistentiewoningen heeft in Rumbeke, en de vzw Cyclo4Canceer, die zich inzet voor meer wetenschappelijke kankeronderzoek.

Getuigenissen

“De Harelbeekse gemeenteraad verliest met Wouter een van haar meest actieve raadsleden. Maar bovenal verliest zijn familie, vrienden en kennissen een vader, een vriend en een geëngageerde Bavikhovenaar”, getuigt raadslid Wout Patyn (N-VA)

“Ik leerde Wouter kenen als een gedreven fractieleider van de Open VLD ploeg binnen onze gemeenteraad. Een raadslid dat steeds goed geïnformeerd was. Zijn tussenkomsten waren kritisch, opbouwend en met respect gebracht. Ik durf stellen dat de raad hem hard zal missen. Mijn gedachten zijn uiteraard bij zijn echtgenote en kinderen waar Wouter nog veel meer zal gemist worden”, aldus gemeenteraadsvoorzitter Rita Beyaert (CD&V).

“Het te vroege heengaan van Wouter is voor iedereen die hem kent een zware slag. We hebben Wouter leren kennen in de gemeenteraad als een integer persoon die zijn oppositiewerk heel constructief opnam. Hij had het beste voor de inwoners van Harelbeke voor! We wensen de familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd”, zegt burgemeester Alain Top (Vooruit).

“Wouter stapte in de politiek ter gelegenheid van de GR verkiezingen 2012. Hij was toen lid van Open VLD sinds oktober 2011 en 39 jaar. Wij konden het echt goed vinden met mekaar en samen met Michaël Vannieuwenhuyze vormden we een fantastisch team. Wouter was de drijvende kracht en hij trok ons mee naar zijn andere organisaties waarvan hij deel uitmaakte. Cyclo 4Cancer en Levensloop was zijn stokpaardje maar hij was ook lid van de supportersclub Eli Izerbyt”, vertelt André Vanasshe. “Zijn wilskracht was enorm groot en als geen ander kon hij anderen opbeuren. Als voorzitter van de Liberale vriendenkring Harelbeke, Kuurne en Waregem stond hij borg als organisator en sponsor van onze jaarlijkse Coq au Vin die hij omvormde naar Surf & Turf drie jaar geleden. We verliezen een intelligent en innemend persoon.”

(PS/JM/PVH)


Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.