Gewezen goochelaar Pascal Vangheluwe overleden

© (Foto Uitvaartzorg Beyens-Billiet)
Redactie KW

In het AZ Delta Menen is gewezen postbode Pascal Vangheluwe (58) uit Geluwe overleden. Destijds was hij als Michael Davenport goochelaar en illusionist. Hij was de echtgenoot van Vera Catry en woonde in De Moerput. “Twintig jaar lang gingen we samen optreden”, zegt Vera. “Zijn overlijden zorgt voor een grote leegte. Pascal was zo’n bezige bij.”

Jarenlang was de immer goedlachse Pascal Vangheluwe postbode in Menen. Goochelen was voor hem een pure hobby. De optredens volgden om de haverklap en telkens stond men verstomd van zijn trucs. Hij groeide op in Dadizele en trok naar Mephisto in Kortrijk om er zijn eerste goochelnummer te kopen. Zijn allereerste optreden was in Finlandia in Gullegem. Iedereen kende hem als de goochelende postbode. Zijn vrouw vergezelde hem naar zijn talrijke optredens. Als illusionist deed hij gedurende zijn show zijn vrouw zweven.

“Acht jaar geleden stopte hij met optreden”, vertelt zijn echtgenote Vera. “Het was over. We gingen beiden voltijds werken en het werd te druk. Het kwam lastig voor Pascal. Hij verkocht alles aan clown Papa Chico. Uitgezonderd zijn kleine trucs. Toen we ergens in gezelschap waren, gebeurde het nog dat Pascal een truc toonde. Vaak vroegen de mensen daar om. Het bleef kriebelen bij Pascal. Dat bleef en ging nooit meer weg.”

Artiestennaam

Zijn artiestennaam had een verklaring. “Tussen de twee wereldoorlogen telde Engeland twee goochelaars: de Davenport brothers”, vertelde hij in 1993 in HLN. “Meteen had ik mijn naam gevonden. Ik voegde er Michael aan toe om het beter te laten klinken.”

Vijf jaar geleden ging Pascal Vangheluwe bij Bpost in pensioen. In juni werd hij ziek. “Mijn man was hartpatiënt en kreeg een nieuwe hartklep”, vertelt Vera. “Daarbij kwam later een longontsteking. Er waren nog andere complicaties. Pascal geraakte er niet meer bovenop. Het zal tijd vergen om dat verlies te verwerken.”

Pascal en Vera hadden geen kinderen. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.