Gewezen café-uitbater Etienne Naert overleden

Etienne Naert met vrouw en zoon in het voormalige café.© JCR
Etienne Naert met vrouw en zoon in het voormalige café.© JCR
Redactie KW

De gemeente Oostnieuwkerke rouwt om Etienne Naert, jarenlang een van de vaste gezichten achter de toog van café De Most. “Pa was heel graag tussen de mensen”, aldus zoon Dieter.

In AZ Delta in Rumbeke is woensdag Etienne Naert overleden. Etienne werd geboren op 14 september 1943 in café De Most in Oostnieuwkerke. Hij groeide op in Oostnieuwkerke en werd later de uitbater van het bekende volkscafé langs de Roeselaarsestraat.

Etienne huwde met Monique Rosseel. Samen vormden zij jarenlang een tandem in het café waar ieder jaar tijdens de zomer ook een wielerwedstrijd voor de deur werd georganiseerd. Etienne en Monique waren inmiddels al eenenvijftig jaar gehuwd. Ze kregen samen een zoon: Dieter. Hij zette de voorbije jaren het café verder.

Coronavirus en zwak hart

Café De Most is inmiddels afgebroken en maakte plaats voor een nieuwbouwproject. Dieter koos er echter voor om nog verder in de voetsporen te treden. Hij opende in de Lepelstraat café ’t Lepelke. “Pa is woensdag overleden door een combinatie van het coronavirus en een zwak hart”, aldus Dieter.

Hij keek altijd op naar zijn vader. “Pa was altijd heel graag tussen de mensen. Hij hield ook enorm van dieren.” Door de coronacrisis vindt de uitvaartplechtigheid voor Etienne plaats in intieme kring. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.