Gemeentebestuur Knokke-Heist verzendt 40.000 rouwkaartjes van burgemeester Lippens

© DM
© DM
Dirk Meulders

Omdat het schepencollege van Knokke-Heist heel wat verzoeken kreeg van inwoners en tweedeverblijvers die een rouwkaartje van wijlen burgemeester Graaf Leopold Lippens wensen, heeft het gemeentebestuur in overleg met de familie Lippens 40.000 exemplaren laten drukken. Deze worden in de eerstkomende weken naar alle inwoners en tweedeverblijvers opgezonden.

Op de voorzijde van het rouwkaartje prijkt een klassiek zwart-wit portret van de burgemeester. Aan de binnenkant is de eerste strofe uit ’t ruisen van het ranke riet van Guido Gezelle opgenomen.

Dit lievelingsgedicht van Graaf Lippens droeg hij naar aanleiding van de 20ste verjaardag van zijn burgemeesterschap integraal en helemaal uit het hoofd voor in de schouwburg van het Cultuurcentrum Scharpoord.

De achterzijde van het rouwkaartje is een zwart-wit beeld van een strandhoofd dat bij hoogtij overspoeld wordt en waar de burgemeester in felrode jas en witte broek, de kleuren van het Zoute, nonchalant met zijn handen in zijn broekzakken door het zeewater stapt. (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.