Geliefde ‘Meester Clauwaert’ overleden op 88 jaar

Redactie KW

Op 18 oktober is Joseph Clauwaert overleden op 88-jarige leeftijd. ‘Meester Clauwaert’ was lange tijd schoolhoofd van de gemeenteschool in Aarsele en was ook commandant-kapitein in het Belgische leger.

Joseph Clauwaert is een bekend figuur in Aarsele. Hij was pas 19 jaar toen hij voor de klas stond van de gemeenteschool in het dorp. Lange tijd ging hij ook als commandant-kapitein mee op kampen met het leger. Daar stopte hij evenwel mee toen hij schoolhoofd werd van de gemeenteschool in de Tieltse deelgemeente.

“Hij was een echte leraar. Hij leefde voor zijn kinderen”, vertelt zijn weduwe Yvonna Lambrecht. “Na schooltijd ging hij vaak nog bijlessen Frans en boekhouden geven op de boerenhoven. Hij was dan ook erg graag gezien.”

‘Meester Clauwaert’ overleed afgelopen maandag een natuurlijke dood in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. “Twee dagen eerder vertelde hij nog dat ik niet mocht vergeten om de hekken toe te doen bij ons thuis. Zelfs toen het minder ging met hem, was hij bezorgd om mij”, vertelt Yvonna.

“Ik ben tot zijn laatste adem bij hem geweest. Hij was dan misschien al 88 jaar, maar nog steeds was het veel te vroeg. Niets dan goed over de doden natuurlijk, maar hij was echt een goede man. Hij was erg graag gezien.”

(TM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.