Garnaalvisser te paard Johan Vanmassenhove plots overleden

Johan Vanmassenhove enkele weken geleden, bij het bezoek van de Litouwse Eurocommissaris. © (Foto MVQ)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Donderdag 14 oktober is paardenvisser Johan Vanmassenhove (56) onverwachts overleden. Hij was die dag nog met zijn paard naar het strand getrokken, maar is vermoedelijk op de terugweg naar huis onwel geworden.

Johan was al actief als paardenvisser in Oostduinkerke sinds 2003. Al sinds zijn 13de trok hij geregeld mee op met de ‘Rosten Durang’, paardenvisser Jules Durant, en de liefde voor zijn passie, de garnaalvisserij te paard en de zee liet hem nooit meer los. Die passie droeg hij over aan zijn zoon Thomas. Hij trad in 2010 in zijn voetsporen en werd ook garnaalvisser te paard. Ze trokken vaak samen naar zee.

“Johan was een man van weinig woorden maar met een zeer groot hart en immens veel liefde voor de paardenvisserij”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche. “We zijn helemaal overdonderd door dit slechte nieuws. Het afscheid komt zo bruusk en veel te vroeg. Johan was een zeer geliefde paardenvisser. We hadden altijd goeie babbels. Onlangs liet hij weten dat hij mij en de gemeente zo dankbaar was omdat hij de accommodatie en gronden aan het munitiedepot kon gebruiken voor zijn paard. Het was een ideale oplossing om zo langs de Guldenzandstraat naar zee te trekken. Net in die buurt sloeg het noodlot toe. Bij de terugrit van zijn grote passie, garnaalvissen te paard. Het gemeentebestuur wenst de familie, alle collega- paardenvissers en vrienden heel veel sterkte toe in deze harde tijden. We dragen onze paardenvissers hoog in het vaandel en verliezen een warme ambassadeur.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.