https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ex-volleybalcoach Yurek Strumilo overleden aan kanker

© VDB
Redactie KW

De legendarische volleybalcoach Yurek Strumilo overleed vrijdag op 72-jarige leeftijd na een jarenlange strijd tegen kanker. Hij was onder meer coach van Roeselare, Torhout en Kortrijk.

De toen 31-jarige Pool kwam in 1979 naar België om coach te worden van Roeselare en trainde er 20 jaar lang verschillende topclubs, waaronder Kortrijk, Torhout, Lennik, Kieldrecht, Herentals, Maldegem en Aalst. In ons land werd hij 4 keer kampioen en hij mocht ook titels in Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Turkije op zijn naam schrijven.

Met de Algerijnse vrouwenploeg trok hij in 2012 naar de Olympische Spelen in Londen. In 2015 besloot Strumilo te stoppen met zijn carrière als volleybalcoach.

Volleybal bleef overigens wel belangrijk bij de Strumilo’s; zijn nichtje Dominica Strumilo speelde jarenlang in de kern van de Belgische volleybalteam Yellow Tigers. De 24-jarige volleybalster speelt nu in Turkije.

Yurek Strumilo was een opvallende figuur in de Belgische volleybalwereld. Hij stond bekend als een coach met veel passie en charisma, maar ook als een man die de controverse niet schuwde.

Na een jarenlange strijd tegen kanker is hij vrijdag overleden.

De uitvaart vindt op donderdag 14 oktober plaats in Zedelgem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.