Erenotaris Yves Guillemyn uit Lauwe overleden

© (Foto Begr. Planckaert/Sereni)
Noël Maes
Noël Maes Medewerker KW

In wzc Sint-Vincentius in Kortrijk, waar hij sinds ruim een jaar verbleef, is erenotaris Yves Guillemyn uit Lauwe op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was de weduwnaar van Lucie Triaille die in 1997 op 63-jarige leeftijd overleden is. Hij had zijn notariskantoor in de Hospitaalstraat in Lauwe.

De notaris vormde zelf al de derde generatie notarissen Guillemyn in Lauwe. Zijn grootvader Arthur vestigde er zich in 1891 en zijn zoon Ferdinand volgde hem op. Yves zette in 1959 het notariaat voort. Intussen is hij op zijn beurt in 1997 opgevolgd door zijn zoon Vincent. Notaris Guillemyn is gewezen lid van de arrondissementele Kamer van Notarissen van Kortrijk. Hij was lid en oud-voorzitter van Lions Kortrijk en lid van de liberale Cercle des Eveillés in Menen. Hij was ook Ridder in de Leopoldsorde. In Lauwe is hij onder meer erevoorzitter geweest van de turnclub Vaste Vuist. Jagen was zijn vroegere hobby en hij laas ook veel; in het bijzonder figuren als Napoleon en Kennedy boeiden hem.

Yves Guillemyn was vader van drie kinderen: wijlen Carole (met Bernard Delbecque), Vincent (Aalbeke) en Axel (met Alix de Crombrugghe de Looringhe, Aalbeke). Hij had 7 kleinkinderen. Het overlijden vijf jaar geleden van zijn dochter Carole op 53-jarige leeftijd en die notaris was in Brussel, was voor hem een zware slag. Na het overlijden van zijn echtgenote is hij verhuisd van Lauwe naar het Guldenbergplantsoen in Kortrijk. De uitvaartdienst heeft plaats op vrijdag 24 september om 11.30 uur in de Sint-Bavokerk in Lauwe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.