Eregemeenteraadslid Walter Deprauw overleden in Izegem

Wijlen Walter Deprauw.
Wijlen Walter Deprauw.
Redactie KW

Eregemeenteraadslid Walter Deprauw overleed op vrijdag 28 mei op 89-jarige leeftijd in woon-zorgcentrum Maria Rustoord in Ingelmunster. Hij was zijn hele professionele loopbaan actief bij de socialistische vakbond ABVV en bijna een kwarteeuw gemeenteraadslid voor SP.A (nu Vooruit).

Walter werd geboren in Ingelmunster op 20 januari 1932 en was de echtgenoot van Nicole Beheydt. Hij kwam in november 1948 in dienst als hulpbediende van het ABVV in Roeselare. In 1949 werd hij overgeplaatst naar de afdeling Izegem waar hij in april 1956 secretaris werd van de dienst werkloosheid. In februari 1977 werd hij gewestelijk secretaris voeding en horeca voor Midden- en Zuid-West-Vlaanderen. Op 1 februari ging hij met brugpensioen.

Walter was van 1971 tot 1988 en van 2000 tot 2006 gemeenteraadslid voor de SP.A, ook een tijdje fractieleider. Van 1988 tot 1991 was hij OCMW-raadslid. Hij was ook 12 jaar voorzitter van de Seniorenraad. Daarnaast was hij nog lid van tal van verenigingen. “De Diaclub Kleinbeeld was er één van”, zegt zoon Gino.

Walter woonde in de Pinsomlaan. Het ging steeds minder met zijn gezondheidstoestand en ongeveer een jaar geleden werd hij opgenomen in woon-zorgcentrum Maria’s Rustoord in Ingelmunster, waar hij nu recent overleed.

Walter was de vader van Gino en zijn echtgenote Pascale Rodyns. Hij was de grootvader van Olivier en partner Heidi Degezelle, Laurence, Gilles Grijspeert en partner Esther Bossuyt en Ruben Vanderheeren en partner Lisa Grijspeert. Hij was de overgrootvader van Helena en Jerom.

De familie neemt vandaag vrijdag 4 juni in intieme kring afscheid van Walter in de aula van uitvaartcentrum Snoeck in Izegem. Na de crematie wordt zijn asurn in het urnenpark van de begraafplaats aan de Reperstraat in Emelgem geplaatst. (IB – Snoeck Uitvaartzorg)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier