Ereburger van Nieuwpoort Georges Bulcke is overleden

Wijlen Georges Bulcke.© IV
Wijlen Georges Bulcke.© IV
Paul Bruneel

Priester Georges Bulcke is op 26 maart overleden in AZ Delta campus Torhout. Hij heeft er een hele loopbaan als pastoor en leraar opzitten en was ook ereburger van de stad Nieuwpoort.

Georges Bulcke werd geboren op 23 juli 1929 in Oostkerke bij Diksmuide. Op zesjarige leeftijd verloor hij zijn vader en zijn moeder zette de bakkerij verder.

Georges liep school bij de zusters Annuntiaten in Oostkerke en trok daarna naar het college van Diksmuide. Na zijn vier jaar oude humaniora volgde hij nog de richting Grieks-Latijns in het college van Veurne.

Al op jonge leeftijd wist Georges dat hij priester wou worden. Hij volgde daarom ook twee jaar filosofie in Roeselare en vier jaar theologie in het Grootseminarie in Brugge. Op 8 december 1954 werd hij tot priester gewijd in Dadizele en werd benoemd als leraar Nederlands, Latijn, Grieks en godsdienst in Nieuwpoort.

Proost van Chiro Nieuwpoort

Veertig jaar lang bleef hij het Sint-Bernarduscollege trouw en werd er zelfs algemeen directeur. Georges Bulcke was heel graag gezien bij de jeugd en werd dan ook proost van de Chiro van Nieuwpoort. Na zijn carrière in Nieuwpoort was hij nog pastoor in Boezinge en na vijf jaar in Boezinge te hebben verbleven werd hij gevraagd om deken Paul Van Zeir bij te staan in Koksijde. Hij verzorgde er onder meer de misvieringen in de Onze-Lieve-Vrouw ten Duinenkerk.

Georges Bulcke was een reisliefhebber en maakte samen met deken Van Zeir vele reizen. Door zijn verdiensten voor de jeugd in Nieuwpoort werd hij op 24 november 2005 ereburger van de stad Nieuwpoort.

Overzicht loopbaan

Een overzicht van zijn loopbaan: vanaf 1955 leraar aan de landbouwschool in Nieuwpoort, van 1974 tot 1993 directeur van het Sint-Bernarduscollege, van 1959 tot 1993 proost van de Chiro van Nieuwpoort, van 1993 tot 1998 pastoor van de Sint-Michielsparochie in Boezinge, vanaf 1999 op rust in Koksijde en werkzaam op de parochie OLV Ter Duinen.

De begrafenisplechtigheid vindt plaats in beperkte kring op donderdag 1 april om 10.30 uur in de Sint-Pharaïldiskerk in Oostkerke. (PBM/foto IV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.