https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ereburger Robert Demuysere vreedzaam overleden

©Carels (Foto GF)
©Carels (Foto GF)
Redactie KW

Woensdag 16 december 2020 is Robert Demuysere, ereburger van De Panne, vreedzaam overleden. Hij was op zoveel vlakken een bijzonder ambassadeur van onze gemeente, een gekend figuur in De Panne en ver daarbuiten.

De titel ereburger van De Panne, was meer dan verdiend voor Robert Demuysere. Zijn engagement voor De Panne was groot, zowel op sportief als professioneel vlak.

Burgemeester Bram Degrieck: “Onze gemeenschap verliest een mooie man. We zijn bijzonder dankbaar voor alles wat Robert betekende voor de sportieve en economische ontwikkeling van De Panne. Ik hou bijzondere herinneringen over aan zijn vele vertellementen. Eens Robert op dreef was … Zoals Robert zou zeggen: laat ons ôl tegoare nog ekî “Leve De Panne” ziengn.”

Robert was een gepassioneerd zeilwagenpiloot en won meerdere medailles op nationale en internationale wedstrijden. Hij was voorzitter van de Belgische Federatie van Land Yacht Clubs, ondervoorzitter en secretaris van de Royal Sand Yacht Club en inspirator van De Krab, de zeilwagenclub voor jongeren in De Panne.

Hij baatte jarenlang een schilder- en behangwinkel uit in de Zeelaan in De Panne en was voorzitter van de nationale en West-Vlaamse schildersbond. Hij was een geëngageerd middenstander en één van de twaalf trotse bezitters van een Gouden Pier Kloeffe, uitgereikt door Horeca De Panne – Adinkerke.

Hij woonde in villa Kink Kank Hoorn, een prachtige woning in de Dumontwijk die hij naar oorspronkelijk ontwerp restaureerde.

Robert kreeg de titel ereburger toegekend in de gemeenteraadszitting van november 2020. Een gepaste, officiële overhandiging van de oorkonde werd, gezien de coronamaatregelen, uitgesteld. In afwachting van deze huldiging had Robert al weten dat hij bijzonder gelukkig was met deze erkenning: “Ik ben trots ereburger te zijn van ons mooi De Panne. Ik heb onze gemeente altijd al in mijn hart gedragen.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten