Ere-notaris van Ruiselede Felix Verhaeghe overleden

Felix Verhaeghe.© RV
Felix Verhaeghe.© RV
Redactie KW

Op zaterdag 27 februari is ere-notaris Felix Verhaeghe op 88-jarige leeftijd thuis in Ruiselede overleden.

Hij werd op 14 oktober 1932 geboren te Waregem, in een gezin van vier kinderen, en werd genoemd naar zijn grootvader Felix, oud-burgemeester van Waregem. In 1961 huwde hij met Liva Herbert uit Kortrijk, en in 1963 werd hij benoemd tot notaris in Ruiselede.

Het kantoor verhuisde al snel van de Bruggestraat naar het herenhuis met de grote tuin in de Kasteelstraat, waar de notaris tot aan zijn overlijden bleef wonen. Er werden zes kinderen geboren (Philip, Stefan, Veronique, Christophe, Ann-Sophie en Charlotte). De notaris was met zijn echtgenote Liva actief in vele lokale verenigingen, en hij was ook jarenlang gemeenteraadslid.

Twaalf kleinkinderen

In 1997 volgde zijn zoon Christophe hem op als notaris. De geboorte en het zien opgroeien van twaalf kleinkinderen bezorgden hem veel vreugde, het overlijden van zijn schoondochter Ann veel verdriet. Nadat hij zijn ambt had beëindigd genoot Felix van zijn gezin, zijn tuin, het schilderen en het kaartspel.

Vele Ruiseledenaren zullen zich een bezoek aan notaris Verhaeghe herinneren, voor de aankoop van hun woning, het tekenen van hun huwelijkscontract of het regelen van een erfenis. Of soms gewoon voor zijn luisterend oor, een wijze raad of een kwinkslag.

De uitvaart vindt plaats in familiale kring.

(RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.