Echtpaar uit Oostrozebeke overlijdt met één dag verschil

Philemon Deschrijver en Maria Delaere.© (CLY-gf)
Philemon Deschrijver en Maria Delaere.© (CLY-gf)
Redactie KW

Philemon De Schrijver en zijn echtgenote Maria Delaere hadden altijd samen van dit leven willen afscheid nemen. En zo is het ook gebeurd. Philemon overleed op 10 januari en enkele uren later, op 11 januari sloot ook Maria voor altijd haar ogen.

Philemon Deschrijver, echtgenoot van Maria Delaere, werd geboren in Lotenhulle op 21 april 1927 waar hij opgroeide op een boerderij. Na de school kwam Philemon aan de kost als melkventer, een beroep dat hij 31 jaar heeft uitgeoefend. Daarna is hij overgestapt naar de transportsector een beroep dat hij als zelfstandige nog heeft uitgeoefend tot zijn 60 jaar.

Een echte hobby hield Philemon er gezien zijn leeftijd niet meer op na. Vroeger werkte hij wel graag in de tuin. Hij kaartte ook graag en was lid van Okra. Philemon volgde ook graag de cyclocross op tv. Hij woonde samen met zijn echtgenote Maria in de Dentergemstraat maar nam drie jaar geleden zijn intrek in wzc Rozenberg.

Maria Delaere was afkomstig uit Oostrozebeke. Ze werd er geboren op 24 oktober 1932. Na de school werkte Maria nog een zevental jaar in een textielatelier om daarna huisvrouw te worden en zich bezig te houden met de opvoeding van haar kinderen.

Haar grote hobby was koken en bakken, confituur maken en vooral lekker brood bakken. Maria hielp ook graag mee in de moestuin want zij was iemand met groene vingers. Het echtpaar heeft vijf kinderen grootgebracht. Daar zijn intussen twaalf kleinkinderen en nog eens zeven achterkleinkinderen bijgekomen. Het echtpaar had ook het geluk om samen met de grote familie het gouden, diamanten en briljanten huwelijk te mogen vieren.

De afscheidsplechtigheid vond plaats op 16 januari in de aula van begrafenissen Messiaen gevolgd door crematie en plaatsing van de urnen in een urnenkelder.(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier