https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Deerlijkse basketcoach Etienne Dewaele overleden

Etienne Dewaele met zijn kleinzoon Thibeau Deloddere in 2016. © ELD
Redactie KW

De West-Vlaamse basketbalwereld is in diepe rouw. De nacht van 29 op 30 augustus overleed Etienne Dewaele op 71-jarige leeftijd. De Deerlijkenaar was een populaire jeugdcoach. “Streng maar rechtvaardig” werd hij omschreven. De verslagenheid is groot.

Etienne Dewaele coachte onder andere in Gullegem, Waregem en ZwevegemDeerlijk. Vooral in Waregem stapelde hij de succes op als jeugdcoach. Zo won hij tal van titels, won hij op memorabele wijze de beker van West-Vlaanderen tegen het ongenaakbare gewaande BC Oostende en het gerenommeerde internationale X-mas tornooi in Kortrijk.

Waarden

Etienne ademde basketbal, net als zijn dochter Evelyn, schoonzoon Christian en kleinzoon Thibeau. Hij stond voor ‘hard werken wordt beloond’. “Hij was streng maar rechtvaardig”, klinkt het. “Hij bracht ons niet alleen basketskills bij maar hechtte veel belang aan menselijke waarden. Een topcoach, maar vooral een topmens” staat er te lezen op de sociale media.

Etienne was getrouwd met Christine Huysentruyt. In juli vierde hij nog zijn vijftigjarig huwelijk met vrienden en familie. De familie neemt morgen afscheid in beperkte kring. Nadien wordt de urne bijgezet in het urneveld op de begraafplaats in Deerlijk.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.