De oudste man van Menen is overleden

© Uitvaartzorg Billiet Geluwe
© Uitvaartzorg Billiet Geluwe
Redactie KW

In het woonzorgcentrum Huize Ter Walle in Menen is Antoine Ghesquière (103) overleden. Hij was de oudste man van Menen en een gewezen ondernemer. Eerst begon hij met een transportbedrijf. Na enkele jaren schakelde Antoine over naar een kolenhandel en deed ook in veevoeders.

Hij was de vierde in een gezin van negen en groeide op in Menen, op de hoeve d’Hoogpoorte op de Koekuit. Amper drie maanden later moest zijn familie tijdens de Eerste Wereldoorlog op bevel van de Duitsers de boerderij verlaten en vluchtten ze naar Tildonk. In 1919 keerde het gezin terug naar de hoeve terug.

Hij huwde kort na de Tweede Wereldoorlog met Anna Pype. Ze was hartpatiënte en overleed in 1966 op amper 54-jarige leeftijd. Vijf jaar later trad Antoine in het huwelijk met Suzanne Verraes. Ze is in juni vorig jaar gestorven. Antoine was de vader van drie kinderen Pol, Karel en wijlen Kristin. Er zijn daarnaast acht kleinkinderen.

Antoine woonde tot in 2014 in de Zandputstraat. Nadat hij thuis viel en zijn heup brak, was thuis blijven wonen moeilijk. Vandaar de verhuis naar een rusthuis Hij zette zich hard in voor de kerkfabriek van Sint-Jan en was betrokken bij de bouw van de kerk in de jaren zestig. Hij werd daarvoor geprezen en kreeg het zilveren kruis van Sint-Donatiaan.

De uitvaart vindt plaats in intieme familiekring in de kerk van Sint Jan de Doper op zaterdag 12 december om 10.30 uur.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.