Davidsfonds in Kuurne neemt afscheid van Benny Haemers

Benny Haemers was jarenlang bestuurslid van het Davidsfonds in Kuurne. (foto AD)
Benny Haemers was jarenlang bestuurslid van het Davidsfonds in Kuurne. (foto AD)
Redactie KW

Met grote verslagenheid en diep bedroefd meldt Davidsfonds Kuurne dat bestuurslid Benny Haemers (60) na een operatie niet meer wakker geworden is. Niemand had dit zien aankomen, iedereen keek uit naar een voorspoedig herstel.

Catherine Boury, voorzitter Davidsfonds Kuurne: “Met zeer veel pijn in ons hart moeten wij afscheid nemen van onze dierbare vriend en bestuurslid, Benny Haemers. Benny was er zo graag bij, altijd klaar om te helpen waar het kon, met een vriendelijke lach en een stevige dosis optimisme. Iemand op wie we altijd mochten rekenen om van elke activiteit een succes te maken. Een onmisbaar puzzelstuk in onze hechte teamwerking.”

Op de Facebook-pagina van Davidsfonds Kuurne komen ontelbare reacties binnen van verslagenheid en ongeloof en diep medeleven met de familie. Benny was dan ook een man op wie je altijd kon rekenen en die geliefd was omwille van zijn lach, zijn hulpvaardigheid en vriendelijkheid.

Hart op de juiste plaats

Benny was net anderhalf jaar op pensioen. Hij had afgeteld naar zijn pensioen, dag na dag. Hij zag het allemaal voor zich: in de voormiddag zou hij allerlei werkjes opknappen en de namiddag zou er zijn om van te genieten. Het leven zou een feest zijn. Het heeft helaas niet mogen zijn.

Zijn voormalige collega’s omschrijven hem als “iemand die altijd in was voor een grapje op de werkvloer, een man met het hart op de juiste plaats. De veiligheid en de gezondheid van zijn collega’s waren voor Benny heel belangrijk en de sociale strijd stond hoog in zijn vaandel.”

Martine Decorte van Davidsfonds Kuurne en haar man Philippe Dewitte waren goed bevriend met het echtpaar en zijn zeer zwaar aangeslagen: “Zag je Benny, dan zag je Greta. We noemden hen plagend ‘Suske en Wiske’ omdat ze niet zonder elkaar konden. Benny was een echte ‘Ezelgemnaar’, hij verzamelde ezeltjes en zijn kleindochtertjes noemde hem ‘opa ezel’. Hij was ook een goed volleybalspeler en een grote supporter van volleybalclub Jong Kuurne.”

Benny woonde in de Kattestraat en was getrouwd met Greta Verhaeghe, hij had twee kinderen Lien en Free en twee kleinkinderen Silke en Sanne.

Dochter Lien Haemers: “We zijn nog verdwaasd en verdoofd, want het lijkt nog niet helemaal echt. Papa vertrok vol goede moed naar de operatie en nu is hij er niet meer. Het zal wat stiller zijn in Kuurne, maar niemand zal hem vergeten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten