David Ekster uit Houthulst maakt urne voor overleden vriend Jordy Dufoort

Redactie KW

David Ekster maakte een urne voor Jordy Dufoort die eind vorig jaar met zijn quad verongelukte in de Groenebosdreef. “We wilden een urne waar hij zelf trots op zou zijn”, reageert Sharon, de vriendin van Jordy.

Op zondag 6 december, omstreeks 9.30 uur verloor Jordy Dufoort (24) het leven bij een ongeval met zijn quad in de Groenebosdreef in Houthulst. Zijn familie maar ook een hele groep vrienden hoorden vol ongeloof wat er gebeurd was. Er werd besloten dat ze Jordy een waardig afscheid zouden geven onder andere door een rit ter ere van Jordy te organiseren.

“Jordy maakte overal waar hij kwam vrienden”, vertelt zijn vriendin Sharon Deweerdt (24) met wie hij een half jaar samenwoonde. “Hij was mijn droomvent, echt de ideale man, altijd welgezind en altijd klaar om mensen te laten lachen. We wilden hem een speciale urne geven, waar hij zelf trots op zou zijn.”

Het was een vriend van Jordy die op het idee kwam om een urne te laten maken door David Ekster. “Jordy en ik waren al ruim 8 jaar goede vrienden”, vertelt Jonathan Beck (23). “We gingen ook vaak samen rijden, Jordy met de quad en ik met de motor. Ik wou geen quad omdat ik dat niet veilig vond en ik probeerde Jordy ervan te overtuigen om, in plaats van een quad, een motor te kopen, maar het lukte niet. Toen hem dat verschrikkelijke ongeval overkwam, was ik niet mee en dat blijft knagen: had ik hem kunnen waarschuwen dat er een gevaarlijk stuk aankwam, had dat hem kunnen redden? Ik blijf het me afvragen.” David vond het een hele eer om die urne voor zijn vriend te mogen ontwerpen. “Ik ken Jordy uit het tuningmilieu. We waren heel close. Het doet nog steeds heel veel pijn dat hij er niet meer is”, vertelt David met tranen in de ogen. “Toen ik gevraagd werd om een urne te ontwerpen was ik heel vereerd dat ik dat nog mocht doen voor mijn bro . Sharon en Jonathan bezorgden me een aantal stukken van de quad waarmee Jordy verongelukte en ik kreeg carte blanche om er iets mee te doen. Eerst heb ik een dag of vijf mijn inspiratie laten werken en dan ben ik aan de slag gegaan. De cilinder van zijn quad heb ik in zijn lievelingskleur candy gold gespoten en omdat ik wist dat bovenaan de as er zichtbaar in zou komen en omdat Jordy van fluolicht hield, heb ik er blauwe ledverlichting ingebouwd. Een ster en een korte tekst maakten het geheel af. De urne was klaar om er samen met Sharon de as in te doen.”

Artiest

De mama van Jordy, Natasha Deweerdt (52) is ook nog lang niet over het verlies van haar zoon. “Dat Jordy regelmatig een ritje maakte wist ik wel maar niet dat hij die zondag was gaan rijden. Het was bijgevolg een grote schok toen ik het vernam. Het is precies nog of hij elk moment zal thuiskomen. Dat David een urne voor hem maakte daar ben ik heel blij mee. David is een artiest: hij maakte de urne precies zoals Jordy het zelf zou gewild hebben. Zo mooi!”, reageert Natasha. “Zelf heb ik een juweeltje dat ik altijd draag en een hartje dat thuis staat, met as van Jordy in. Maar deze urne is zo ontzettend speciaal, daar zie ik echt mijn zoon in: alles waar hij van hield zit erin verwerkt.”

“De urne staat bij mij thuis”, neemt Sharon weer over. “Daarnaast heb ik ook een juweeltje met wat as en er is ook een deel van de as op het urnenveld op de begraafplaats geplaatst. Jordy blijft altijd bij mij, hij was de liefde van mijn leven en dat zal altijd zo blijven”, besluit Sharon. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.