Dams ereschepen Ronny De Sutter overleden

Ronny De Sutter overleed op 70-jarige leeftijd. © foto PDV
Piet De Ville

Voormalig Dams schepen voor CVP/CD&V Ronny De Sutter (70) is zaterdag 13 november overleden. De vader van huidig gemeenteraadslid voor Damse Belangen Kelly De Sutter was al geruime tijd ziek.

Ronny De Sutter was achttien jaar actief in de lokale politiek in Damme waarvan tien jaar als schepen. In januari 1997 nam hij de schepenzetel over van schepen Frank Dousselaere uit Vivenkapelle. Ruimtelijke ordening was steeds zijn voornaamste bevoegdheid.

Busreizen naar wintersportgebieden

Hij zette zich daarbij ook sterk in voor woonkern Den Hoorn bij Moerkerke waar hij met zijn echtgenote Rita Deruddder en dochters Kelly en Wendy woonde. Naast zijn politieke activiteiten was Ronny De Sutter actief als kantoorhouder voor de bank Landbouwkrediet. Ook voor de busreizen naar de wintersportgebieden die hij inrichtte genoot hij bekendheid, net als voor de door hem georganiseerde festiviteiten in zaal Carina.

Sportievelingen zullen zich Ronny De Sutter ook herinneren als medestichter en voorzitter van wielerclub de Sint-Ritatrappers. De Sutter stapte eind 2006 wegens gezondheidsproblemen uit de Damse politiek. Dochter Kelly trad later als gemeenteraadslid voor CD&V, en sinds 2019 voor haar eigen fractie Damse Belangen in zijn voetsporen.

Drie kleinkinderen

Naast echtgenote Rita en dochters Kelly en Wendy laat Ronny De Sutter ook nog drie kleinkinderen achter. De uitvaartplechtigheid heeft plaats op donderdag 18 november om 11 uur in de aula van De Polderweg, Dorpsstraat 118 in Sijsele.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.