Christel (47) uit Oostende verliest strijd tegen darmkanker

Christel Hupperts is op 28 februari heengegaan. Ze werd 47 jaar.
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Christel Hupperts, de fiere mama van twee dochters, Xena (22) en Cy Jay (21), is op 47-jarige leeftijd overleden. Christel was geen ‘gewone’ mama. Ze zorgde namelijk in haar eentje voor de opvoeding van haar twee prachtige dochters, een grote uitdaging voor haar. Met plezier zette ze zichzelf op de laatste plek om de meisjes alles te geven wat ze nodig hadden. Christel gooide bovendien alles in de strijd om het ouderlijke huis van ‘haar meisjes’ te kunnen behouden. Ze was zó trots dat dit gelukt was.

Ondertussen werkte Christel als opvoedster in het buitengewoon lager onderwijs. Haar groot hart had nog voldoende plaats om ook zorg en liefde te geven aan deze bijzondere leerlingen en haar collega’s. Zorgen voor anderen was een typische karaktertrek van Christel. Haar liefde voor iedereen rond haar leek onuitputtelijk, zelf kwam ze altijd op de laatste plaats. Of die ander nu een collega, nauwe vriend, familie of verre kennis was: altijd stond Christel klaar.

Dierenliefde

Dit breidde zich ook uit naar de dierenwereld. Christel gaf aan haar dochters haar liefde voor de ander en ook voor dieren door. Ze zijn samen namelijk een thuis voor tal van dieren die ze een warme thuis willen bieden. Vrienden noemen het al lachend een mini-kinderboerderij.

Noodlot

Helaas sloeg enkele jaren geleden het noodlot toe. De immer positieve Christel kreeg de diagnose darmkanker. Een diagnose met een hevige impact, maar Christel bekeek het positief en strijdlustig. Ze zou dit overwinnen. Niet voor zichzelf, maar vooral voor haar lieve dochters.

Enkele maanden geleden kwam het verschrikkelijke nieuws dat dit verhaal geen happy ending zou kennen. Christel zou niet meer genezen. Het was tijd om te gaan nadenken over de invulling van de tijd die haar nog restte. Een loodzware en oneerlijke denkoefening.

Bucket list

Christel begon een bucket list met allerlei zaken die ze graag nog wou waarmaken. Dat waren vooral kleine momenten van samenzijn die ze nog wou beleven en extra koesteren. Er was echter één grote zorg die in haar hoofd bleef malen. Wat met haar meisjes? Zullen zij kunnen blijven wonen in hun ouderlijk huis? De plek waar hun mama voor streed en waar ze samen zoveel mooie herinneringen maakten?

Christel bracht alles in orde om dit te garanderen, maar ze stootte dan op een groot probleem. De dochters dienen immers 22.000 euro aan successierechten te betalen op het toekomstig nalatenschap van hun mama. Een onmogelijk bedrag voor een jonge studente – die dreigt haar studies te moeten stopzetten hiervoor – en een pas gestarte werknemer.

In plaats van te genieten van de tijd die hen nog als gezin rest, zijn er dus nu vooral zorgen en bekommernissen over het ouderlijke huis. Het huis waar hun mama al die tijd voor gevochten heeft.

Actie

Vrienden en collega’s van MPI De Vloedlijn startten een fundraising op om Christel en haar meisjes te steunen. Er werd al 14.646 euro ingezameld. De actie loopt nog verder. Begin februari werd in MPI De Vloedlijn de maquette voorgesteld van de mini-dierenfarm, ter herinnering aan Christel (Christel‘s Farm). Ze was zelf aanwezig en was in de wolken over dit mooie project.

In de loop van de voorbije weken kreeg Christel het steeds moeilijker, de pijn werd ondraaglijk. Op 28 februari is Christel heengegaan. We zullen haar missen.

De uitvaart van Christel Hupperts vindt plaats op zaterdag 11 maart om 11 uur in het uitvaartcentrum Marote, Stuiverstraat 470 in Oostende.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.