Christ Houtters (60) wordt onwel op strand Blankenberge en overlijdt ter plaatse: “Hij is gestorven op de plaats waar hij het liefste was”

Redactie KW

De O’Neill Beachclub in Blankenberge is in rouw na het overlijden van Christ Houtters (60), dj en al jaren een vertrouwd gezicht binnen de surfclub. De man werd zaterdagavond onwel op het strand en stierf ter plaatse. “Hij is gestorven op de plaats waar hij het liefste was”, zegt de uitbater van de surfclub.

Christ was een graag gezien figuur binnen de O’Neill Beachclub. Niet alleen als dj, maar hij stond altijd klaar voor eender welk karwei. Al stond hij in Blankenberge vooral bekend als DJ Bompie.

Hartfalen

Zaterdagavond was hij samen met de uitbater garnalen aan het kruien, toen de 60-jarige man plots onwel werd. Een hartfalen, zo bleek. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar konden niks meer doen.

“Christ is gestorven op de plaats waar hij het liefste was: op het strand en omringd door zijn goede vrienden”, laat de surfclub weten. “Hij was dan ook een echte OBC man, altijd klaar om te helpen in woord en daad. We geven onze liefde en steun nu volledig aan Annick, aan zijn familie maar ook aan al zijn vrienden. We gaan je missen man.”

Hawaiiaans afscheid

In de O’Neill Beachclub wordt een rouwregister gelegd. De uitvaart van Christ Houtters vindt plaats op vrijdag 28 oktober om 14 uur in de aula van het uitvaartcentrum Lambrecht, Albrecht Rodenbachlaan in Blankenberge. In de O’Neill Beachclub, waar ook een rouwregister ligt, is er dezelfde vrijdag om 18 uur een traditionele Paddle Out voor Christ. “We zullen samen op zee ter hoogte van de O’Neill Beachclub afscheid nemen volgens aloude Hawaiiaanse gewoontes…”, luidt het bij de club. “Verzamelen om 17.45 uur, surfboards en wetsuits kunnen eventueel gebruikt worden van de club.”

(MM/WK/HH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier