https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Chef Wim van restaurant Guillaume in Brugge overleden: “Hij was gul in alles wat hij deed”

© Facebook Restaurant Guillaume
Mieke Verhelle
Mieke Verhelle Chef Nieuws Online

“Met pijn in het hart melden wij het overlijden van onze geliefde chef Wim, gepassioneerde bezieler en fiere oprichter van Guillaume.” Met deze mededeling op Facebook maakt restaurant Guillaume in de Korte Lane in Bruge het overlijden van hun chef Wim Vansteelant bekend.

“Met pijn in het hart melden wij het overlijden van onze geliefde chef Wim, gepassioneerde bezieler en fiere oprichter van Guillaume. Chef Wim is vandaag helaas overleden aan een hartfalen. Familie en vrienden zijn diepbedroefd om dit veel te vroege afscheid. Hij was gul in alles wat hij deed en wou vooral mensen (culinair) plezier gunnen. Hij was ook gulzig in het leven en wou zelf ook veel genieten van wat het leven te bieden had. Jammer stopt dit veel te vroeg”, klinkt het nog op Facebook.

“Restaurant Guillaume gaat door met wat haar gasten al meer dan 20 jaar gewoon zijn: heerlijke eigenzinnige gerechten, vaak met een surf-and-turf touch en een hartelijke en vriendelijke bediening. Chris zet Wims droom verder samen met chef Cédric die de voorbije jaren samen met Wim de keuken runde.”

Chef Wim Vansteelant vierde in februari 2020 nog dat hij 20 jaar actief was in zijn eigen restaurant Guillaume. Na zijn opleiding aan de hotelschool van Koksijde deed hij stage in Hostellerie Kemmelberg. Na zijn stage bleef hij er nog twee jaar werken. Daarna woonde en werkte hij in Knokke: bij restaurant Esmeralda.

“Op een dag kwam ik eerder toevallig iets eten in het restaurantje dat toen op deze locatie werd uitgebaat”, vertelde hij anderhalf jaar geleden in De Krant van West-Vlaanderen. “Ik was enorm gecharmeerd door het pand. Een tijdje later hoorde ik dat de uitbaters de zaak wilden overlaten. Ik heb mijn kans gewaagd met de hulp van mijn vader Hij geloofde aanvankelijk wel niet echt in de locatie… “Wat een klein donker gat waar geen mens komt is dat?”, zei hij. Maar ik heb hem toch kunnen overtuigen. Ongeveer een jaar na de opening is de vermaarde restaurant recensent Pieter Van Doveren, van Knack magazine, hier komen eten. Hij schreef echt een prachtige recensie. En zo was de trein vertrokken.”

Chef Wim was niet alleen gul voor zijn klanten, hij had ook een groot hart voor het goede doel. Zo organiseerde hij in december 2019 nog een ‘Vlammend Diner’ ten voordele van de vrijwilligersorganisatie Vormingscentrum CGSO.

(MVM/PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.