https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Charmezanger Rudi Winters (55) plots overleden, uitvaart dinsdag via livestream

Wijlen Rudi Winters.© LOO
Wijlen Rudi Winters.© LOO
Redactie KW

Rudi Winters, met zijn echte naam Rudi Nys, is zaterdag onverwacht overleden in zijn woning in Harelbeke. Hij was geen onbekende in de Vlaamse showbizz. Het overlijden van zijn echtgenote drie jaar terug kon hij moeilijk verwerken.

Rudi Winters werd als Rudi Nys in Zwevegem geboren op 10 oktober 1966. Op 24-jarige leeftijd zette hij als Rudi Lomini zijn eerste stappen in de Vlaamse showbizz. De carrière van Rudi begon, zoals bij zovelen, bij de toen immens populaire soundmixshows in Nederland en België. Hij imiteerde Helmut Lotti.

Tien Om Te Zien

Niet zonder succes, want het leverde hem meteen een platencontract op. Via de vele optredens kwam hij in contact met de platenfirma Telstar van de bekende Nederlander Johnny Hoes. De doorbraak kwam er in 1992, na een Tien Om Te Zien-special voor Levenslijn.

Na enkele jaren diende hij zijn carrière door beroepsomstandigheden stop te zetten. Na 15 jaar nam hij terug de microfoon ter hand en in april 2010 volgden de eerste optredens als Rudi Winters. Zijn liedjes waren te horen op heel wat radio’s, tot in Nederland toe.

Rudi noemde zichzelf een charmezanger die ambiance bracht op allerlei manieren. Het succes bleef niet uit. Hij mocht jaarlijks bijna 200 optredens afwerken. Hij werd ook wel eens de zingende postbode genoemd. Hij was immers lange tijd postbedeler in Bissegem. De charmezanger was erg geliefd. Hij maakte na elk optreden ook zoveel mogelijk tijd voor zijn fans.

Veel tegenslagen

Rudi bleef echter niet gespaard van tegenslagen. Hij bleef vele jaren in Zwevegem wonen tot hij verhuisde naar Stasegem waar hij café ‘t Brouwershof openhield. In november 2017 brandde de zaak nagenoeg volledig uit.

Hij kon daarna samen met zijn echtgenote Sabine Lommens De Volksvriend in Rollegem openen, maar de tegenslag bleef hem achtervolgen. Op 29 mei 2018 overleed Sabine aan kanker. Een tegenslag die Rudi maar moeilijk kon verwerken.

Uitvaartplechtigheid via livestream

Het verdriet bleef aan hem knagen. Korte tijd terug meldde hij met zijn zangcarrière te zullen stoppen. Zaterdag is hij dan plots overleden.

Rudi Nys wordt begraven op 15 juni om 10 uur in Zwevegem. De uitvaartplechtigheid zal wegens de huidige coronamaatregelen plaatsvinden in intieme kring in aula Memoria in Zwevegem. Met het paswoord nys01 kan iedereen de uitvaart online mee volgen op www.messiaen.be . Na de plechtigheid wordt Rudi herenigd met zijn echtgenote in het urnenveld op de begraafplaats van Zwevegem-Centrum. (GJZ/PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.