Cercle-figuur Raymond De Corte (83) sterft aan corona

© Website Cercle Brugge
© Website Cercle Brugge
Redactie KW

Raymond De Corte (83) is donderdagnacht overleden aan de gevolgen van corona. Raymond was oud-zaakvoerder van familiezaak De Corte in Brugge, fervent Cerclefan en decennialang sponsor van het jeugdtornooi.

Duizenden jonge voetballers tussen zes en tien jaar hebben bij Cercle Brugge destijds deelgenomen aan het Tornooi De Corte, als afsluiter van het seizoen binnen de voetbalschool. De oprichter was Joseph De Corte. Na acht jaar nam zijn zoon Raymond het van hem over.

Het laatste tornooi had na de 50ste editie in 2010 plaats. Chris Verbeke was vijftien jaar ondervoorzitter en vijf jaar voorzitter van de Cerclejeugd. “Iedere speler kreeg elk jaar volgens een traditie een mooi geschenk als aandenken en voor het laatste tornooi deed Raymond zelfs nog een extra inspanning. Hij is toen op een hoogtepunt als sponsor gestopt. Het gaf hem vooral voldoening dat veel voetballers, zelfs nog vele jaren later, zich het tornooi met zijn naam konden herinneren. Raymond was een positieve Cerclefan. Een rustig iemand, met een zeer klare kijk en altijd bereid om een babbeltje te slaan.”

Raymond kreeg het groen-zwarte gevoel van zijn vader mee en trok reeds als een zesjarige naar het Edgard De Smedtstadion in Sint-Andries. Hij miste geen enkele thuismatch, met uitzondering van midden de jaren zestig, toen hij twee jaar in Afrika werkte. Eerst in Congo, daarna in Nigeria. Bij zijn terugkeer ging hij in ons land als graveur aan de slag. Na een jaar naam hij de familiezaak, gekend voor allerlei pennen en bureelbenodigdheden, in de Noordzandstraat in Brugge over. Ruim tien jaar geleden werd die winkel verkocht aan een groep investeerders. Tegenwoordig runt dochter Iris een kleinere zaak in het centrum van de stad.

Cerclemaatje missen

Raymond was vooral een fijne mens, altijd welgezind en bereid om iedereen een dienst te bewijzen. Hij genoot van het leven en was tevens sportief. Zo ging hij zwemmen, speelde hij tennis en ging hij tot voor kort ook skiën. Zijn grootste passie was motorrijden. Zo maakte hij naar vele Europese landen een meerdaagse trip.

Aurora Costenoble, voorzitter van de Cerkelladies, leerde Raymond kennen als buurman van haar ouders. “Ik heb andermaal een echte vriend verloren”, vertelt ze. “Raymond en zijn levenspartner Linda waren altijd bereid om mijn ouders en dan vooral na het overlijden van mijn pa, mijn mama met raad en daad bij te staan. Samen met de mouterievrieden langs het Zuidervaartje in Sint-Kruis hoopten we dat alles, weliswaar met veel tijd en geduld, zou goedkomen. Helaas. Ik ga mijn Cercle-maatje erg missen, ons bijna dagelijkse babbeltje over Cercle, net als zijn eeuwige glimlach. De hemel is een stukje rijker.”

De uitvaartplechtigheid heeft plaats in beperkte kring. Er is mogelijkheid om de plechtigheid te volgen via livestream op donderdag 29 april 2021 om 11 uur.

(ACR)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.