Camilla Verburgh op 104-jarige leeftijd overleden in wzc Klaverveld

Camilla werd 104. (foto BC)
Camilla werd 104. (foto BC)

Camilla Verburgh is op Valentijn overleden in het woonzorgcentrum Klaverveld. Ze is 104 jaar geworden. Camilla kwam eind vorig jaar nog in het nieuws, uitgedost als een prinses uit een Disneyfilm.

Camilla Verburgh werd geboren op 24 november 1916 langs de Blankenbergse Dijk in Uitkerke, middenin de Eerste Wereldoorlog. Ze groeide op in een gezin van negen kinderen en volgde onderwijs in de toenmalige dorpsschool tot ze 14 jaar was. Daarna ging ze werken in bakkerij Van Speybrouck in Blankenberge. Maar ze werd ook niet gespaard van het vele en zware werk op de boerderij van haar ouders.

Sociaal geëngageerd

Toen haar zus Adronie in Brugge een kruidenierswinkel begon, verhuisde Camilla naar Brugge. Ze huurde het appartement boven de winkel en kon zo haar zus helpen bij het opvoeden van de kinderen. Later verhuisde ze naar een iets groter huisje in hartje Brugge. De jaren nadien werkte ze in de Bon Marché. Daar was ze een zeer gewaardeerde verkoopster op de afdelingen toiletartikelen, schoenen en charcuterie. Camilla was ook sociaal zeer actief en zette zich in voor tal van sociale doelen. Ze was een graag geziene vrouw in Sint-Kruis waar ze ondertussen woonde. Camilla was een diepgelovige vrouw en ging vaak naar de mis. Handwerk en kaarten deed ze graag en in Rummikub was ze kampioen. Ook fietsen deed ze graag in en rond Brugge.

Belle en het Beest

Camilla overleed op zondag 14 februari in het woonzorgcentrum Klaverveld in Zedelgem. Ze kwam er pas wonen toen ze al voorbij de honderd was. “Dansen hield mij jong, ik kon daar echt van genieten”, vertelde ze daarover aan deze krant op het feest voor haar 103de verjaardag.

In oktober vorig jaar ging een filmpje viraal waarin Camilla samen met hoofdverpleger Nico Devos danst op de tonen van Belle en het Beest. Ze was daarvoor uitgedost in een prinsessenkleed en ook hoofdverpleger Nico trok voor de gelegenheid een kostuum aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.