Brugse atleet Eric De Rocker (67) overleden

Brugs atleet Eric De Rocker (67) overleed woensdagmiddag.© ACR
Brugs atleet Eric De Rocker (67) overleed woensdagmiddag.© ACR
Redactie KW

De Brugse atleet Eric De Rocker had een groot hart voor de sport. Hij begon met atletiek, basketbal en krachtsport en sloot zich later als atleet bij de masters aan bij Olympic Brugge. In 2017 ontving hij de Brugse trofee van Sportverdienste. Eric werd 67 jaar.

Eric De Rocker uit Sint-Andries ondertekende in 1967 in navolging van zijn oudere broer Leopold ‘Pol’ De Rocker een lidmaatschap bij Olympic Brugge en deed ook aan basketbal bij Racing Janssens Brugge. Na enkele jaren wilde hij kracht bijwinnen en ging hij ten rade bij bootjesman Maurice Michielsens, die toen voorzitter was van de Brugse Kracht Sport. Het was niet echt met de bedoeling om aan competitie te doen, maar drie maanden nadien was er een wedstrijd. In drie bewegingen: duwen, trekken en stoten, tilde Eric 310 kg. Dat was voor de Bruggeling een stimulans om verder te doen en al vrij vlug werd het atletiek aan de kant geschoven.

50 titels in krachtsport

In het gewichtheffen en powerliften deed Eric De Rocker mee aan de Belgische kampioenschappen. Hij behaalde medailles. Alsook later bij de masters. Tot hij op het BK in Gent zijn arm blesseerde en er drie pezen afgescheurd geraakten. In de deadlift heeft Eric dan toch nog zijn vijftigste titel in de krachtsport behaald.

Eric ging daarna op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging totdat zijn broer Pol hem vroeg om zich bij de atletiekclub in Gosselies aan te sluiten. Later keerden beiden naar OB terug om zich toe te leggen in het atletiek bij de masters. Eric deed vooral aan ver-, hoog-, en hinkstapspringen en nam deel aan de werpnummers. Zo verbeterde hij in zijn leeftijdscategorie diverse clubrecords en werd hij meerdere malen provinciaal, Vlaams en nationaal kampioen.

Op het laatste BK atletiek voor masters, vorig jaar in Ninove, was Eric in de categorie M60 goed voor goud in het hoogspringen met één meter en greep hij zilver in het hink-stap-springen. In 2017 werd Eric omwille van zijn rijk gevulde sportcarrière gelauwerd en ontving hij van de Brugse Sportraad de Trofee voor Sportverdienste.

Eric overleed woensdagmiddag 13 januari in bijzijn van zijn familie. Hij werd 67 jaar. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.