Brouwer OBUZ-bier Henk Lemaire overleden

Redactie KW

Henk Lemaire is op 44-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte overleden. Henk nam de hoeve van zijn ouders over en bouwde die om tot feestzaal Waterfields. Met het brouwen van OBUZ, het eerste hoevebier ooit, verwezenlijkte hij zijn levensdroom.

Henk Lemaire is overleden in zijn woning in de Canadalaan in Passendale. De verslagenheid bij zijn vele vrienden en kennissen is groot. Henk is de echtgenoot van Annelies Verschoore en vader van twee kinderen. Hij nam de hoeve van zijn ouders Werner en Magda Vandermeersch over en bouwde in 2007 een tentoonstellingsruimte, die enkele jaren later werd omgebouwd tot feestzaal Waterfields.

Waterfieds Brewery

In Waterfields vonden vele babyborrels, jubilea en verjaardagsfeesten plaast. In 2017 kwam er boven de feestzaal ook een B&B. Maar de grote droom van Henk was het brouwen van bier. Hij was 15 jaar als brouwer aan de slag in een brouwerij in Roeselare. Met het brouwen van OBUZ, het eerste hoevebier ooit, verwezenlijkte hij zijn levensdroom. De grondstof van het bier waren de granen die hij op zijn hoeve teelde. Als brouwer werd Henk medezaakvoerder van Waterfieds Brewery.

OBUZ is het bier van Henk dat nu volop op de markt komt. Dat zal zijn herinnering levendig houden. Henk vocht tegen zijn ziekte, maar ze greep snel om zich heen. Henk was geliefd door iedereen, ook in het Passendaalse verenigingsleven. Hij droeg zijn steentje bij bij UNIZO en bij de plaatselijke toneelkring. De uitvaart van Henk vindt plaats op donderdag 22 april om 10.30 uur en is te volgen via streamcode LeHe7721. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.