Brandweerman Johnny Beernaert (54) uit Diksmuide overleden bij tragisch ongeval in de VS

Johnny zal erg gemist worden. © Fire Observers Belgium VZW
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Brandweerman Johnny Beernaert is overleden bij een tragisch ongeval in de Verenigde Staten, dat meldt de Brandweer van Diksmuide. Ook zijn vrouw zou bij het ongeluk gewond geraakt zijn. Uit berichtgeving in de Amerikaanse pers blijkt dat de boot waarop Beernaert zat, werd aangevaren door een andere boot. Er vielen meerdere gewonden, maar enkel voor de Diksmuideling bleken die fataal.

Zaterdagochtend raakte bekend dat Johnny tijdens een stage in de VS overleden is. Het zou gaan om een ongeluk met een boot waar ook zijn vrouw Heidi Vermandel bij betrokken raakte. In de Amerikaanse pers valt te lezen dat Johnny Beernaert mee voer op de boot van de Fire Department New York. Vrijdag om 22 uur plaatselijke tijd is het tot een aanvaring gekomen met vissersboot Honcho, waarmee ook privérondvaarten worden gedaan.

Johnny was ambulancier en vrijwilliger bij de brandweer van Diksmuide. Hij zou in oktober 55 geworden zijn en laat een zoon en een dochter achter, Sybren en Iense. Zij waren niet meegereisd met hun ouders.

Lange revalidatie

Hij trok de afgelopen jaren geregeld naar het buitenland voor een stage. Samen met zijn vrouw koppelde hij daar vaak een vakantie aan.

In januari 2009 liep Johnny nog zware brandwonden op tijdens het blussen van een villa in de Eikhofstraat in Diksmuide. Na een lange en pijnlijke revalidatie kon hij weer aan het werk.

Familie van het koppel is naar de plaats van het ongeval afgereisd. Johnny was een geliefde collega en vriend bij de Diksmuidse brandweer. Zijn collega’s zijn aangeslagen is door het nieuws.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.