Bekende Oostendenaar Jean Schoonheyt overleden

Jean Schoonheyt.© FR
Jean Schoonheyt.© FR
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

In Oostende is Jean Schoonheyt, beter bekend als jean van de Barriere, plots overleden op donderdag 22 april 2021. Jean werd geboren 18 januari 1948 en is dus 73 jaar geworden. Samen met zijn partner, Martha Minne (overleden in 2018), was hij de fiere ouder papa van zeven kinderen. Hij was ook opa (parain) van 10 kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Jean was een heel sociaal, ondernemend mens, die in zijn jonge eerste werkjaren actief was als foorreiziger, en vervolgens cafébaas werd in Knokke, Hij verhuisde uiteindelijk naar Oostende met het hele gezin. Hij richtte een aantal zaken op met als eerste café-frituur Barrière, Hij organiseerde “De Barrierefeesten”, Later baatte hij Dakwerken Nojo-Plastic en Drank Store Jean uit. In het jaar 1989 werd Jean verkozen tot prins carnaval van Groot-Oostende.

Vriend van iedereen

De gezondheid van Jean was er de laatste jaren fel op achteruit gegaan. De jongste jaren leefde hij, met hulp van zijn kinderen een rustig, teruggetrokken leven. Door de coronapandemie mistte hij zijn ritjes met zijn brommobiel en de nodige levenskwaliteit. Hij was nog helder van geest en heeft zijn afscheid tot in de puntjes zelf voorbereid. Jean was de vriend van iedereen.

Zijn levensmotto was dan ook “leven en laten leven” en hij bedankte steeds graag iedereen voor de vriendelijkheid. Het afscheid zal plaatsvinden, op vrijdag 30 april, in beperkte kring, met livestream, in de Sint-Janskerk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.